Michelisznek négy éve nem volt ilyen jó hétvégéje

Michelisz
Michelisz dobogóval kezdte a szezont
Vágólapra másolva!
Az elsőhöz hasonlóan a második futamon is harmadik lett Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság idénynyitó franciaországi állomásán.

A Le Castellet-i Paul Ricard-pályán zajló viadalon az idén már gyári Hondával versenyző magyar pilóta az első futamot az ötödik helyről kezdte meg.

Michelisz dobogóval kezdte a szezont Forrás: michelisz.hu

Michelisz Norbert kapott egy kis ütést a rajtnál, majd a negyedik körben aztán bemutatta idei első előzését, a volvós Fredrik Ekblomot hagyta le, akinek nem sokkal később keresztbe fordult az autója a pályán, és műszaki hiba miatt kénytelen volt feladni a versenyt. Eközben a kilencedik helyről rajtoló Tiago Monteiro feljött az ötödik helyre a magyar versenyző mögé.

A célegyenes segített

Ezt követően Michelisz folyamatosan csökkentette a hátrányát a harmadik helyen álló Valentéhez képest, a táv felénél már csak 1,3 másodperc volt a hátránya, és a 11. körben megérkezett közvetlenül a francia mögé, és a célegyenes végén Michelisz belső íven kifékezve megelőzte Valentét, és feljött a harmadik helyre - írja a michelisz.hu. A futamot csapattársa, a brit Rob Huff nyerte meg a marokkói Mehdi Bennani előtt.

A hatodik helyről a harmadikra

A második futamot Michelisz a hatodik helyről kezdte meg, de gyorsan két helyet lépett előre, Tom Coronelt és Nicky Catsburgot is lehagyta. Aztán már a harmadik helyen találta magát, amikor Yvan Mullert is megelőzte, és ezzel üldözőbe vette az élen álló José Maria Lópezt, valamint Tiago Monteirót.

A két hondás gyorsabb volt, mint López, de a világbajnok végül megőrizte az első helyet, Michelisz pedig másodszor is dobogóra állhatott. A magyar pilótával utoljára 2012-ben, az amerikai versenyen jött össze utoljára, hogy mindkétszer az első háromban zárt.

A túraautó-világbajnokság idei második versenyét két hét múlva rendezik a Slovakia Ringen.