A NATO csapatai már Ukrajnában vannak, itt a bizonyíték

Vágólapra másolva!
Emmanuel Macron háborús fenyegetései csak még jobban megerősítették, hogy a NATO katonái már ukrán földön vannak. De a lengyel külügyminiszter és a német kancellár is tett erre vonatkozóan utalásokat.
Vágólapra másolva!

Emmanuel Macron februári szavai egy addig tabutémát érintettek. A NATO minden lehetséges területen segíti Ukrajnát, a fegyverek és az orosz célpontokról szóló hírszerzési információk szállításától kezdve az ellenséges bombázók berepülésén át az ukrán katonák ezreinek kiképzéséig Európában, írja az El País. A spanyol lap szerint amíg Macron nem javasolta, senki sem merte fontolóra venni az atlanti szövetség aktív katonai részvételét az ukrán területeken.

Macron azonban nemcsak egy vitát nyitott meg, de szavai azt is megerősítették, hogy a NATO-csapatok már ukrán földön vannak, bár egyelőre nem vesznek részt harci műveletekben.

orosz-ukrán háború
A NATO csapatai már Ukrajnában vannak
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter március 8-án Varsóban egy konferencián azt mondta, hogy a NATO már Ukrajnában van.

Már vannak NATO-katonák Ukrajnában, és szeretnék köszönetet mondani azoknak a nagykövetségeknek, amelyek vállalták ezt a kockázatot. Más politikusokkal ellentétben én nem fogom megmondani, hogy mely országokról van szó

– mondta Sikorski.

Az utolsó mondat Olaf Scholz német kancellár elszólására utalt, aki azt mondta, hogy brit és francia katonák is vannak már Ukrajnában - írja a Magyar Nemzet.