Szlovákia volt magyar rendőrfőnöke a Robert Fico elleni merényletről: Káosz volt, ez nyilvánvaló, és ez kudarc

Robert Fico, RobertFico, Szlovákia, szlovák jogász, baloldali politikus, merénylet, lövés, 2024. 05. 15.
Ezen a videófelvételen készült képen látható, ahogy a biztonsági személyzet egy jármű felé viszi Robert Fico szlovák miniszterelnököt, miután Handlovában meglőtték
Fotó: Photo by AFPTV / AFP
Vágólapra másolva!
A volt rendőrfőnök meglepőnek nevezte azt, ahogyan a biztonsági őrök eljártak azt követően, hogy a merénylő rálőtt Robert Ficóra.
Vágólapra másolva!

Hamran István, Szlovákia korábbi országos rendőrfőnöke szerint

ami a merénylet idején történt, az egyértelmű kudarc volt Robert Fico biztonsági őrei részéről. 

A volt rendőri vezetőt az is meglepte, ahogy a biztonsági őrök eljártak azt követően, hogy a merénylő rálőtt Robert Ficora.

Hamran azt is megjegyezte, hogy maga Fico beszélt pont néhány hete arról a fenyegetésről, hogy valaki lelőhet politikusokat. Vajon hogyan elemezték ezeket a fenyegetéseket, és vajon ki értékelte ki őket? - vetette fel a Denník N-nek nyilatkozva. 

Emellett azt is szóvá tette, hogy az állambiztonság mostani vezetője a Hang – Szociáldemokrácia (Hlas) párt egyik civil tisztviselője lett, ezt pedig nem tartja helyesnek.

Káosz volt

Káosz volt, ez nyilvánvaló, és ez kudarc. 

Azonnal be kellett volna tenniük a miniszterelnököt a kocsiba, és el kellett volna hajtaniuk vele. Abban a pillanatban nem lehet tudni, hogy van-e még több támadó. A lehető leghamarabb biztonságba kell helyezni a védett személyt

 – tette hozzá Hamran.