Rengeteg a medvetámadás Szlovákiában, rendkívüli döntés született

Vágólapra másolva!
Lassan már mindennaposak a medvetámadások Szlovákiában. Az egyre gyakoribb incidensek miatt a szlovák kormány jóváhagyta a problematikus medvék kilövéséről szóló törvényjavaslatot.
Vágólapra másolva!

A rendszeres medvetámadások ügye már politikai kérdéssé vált Szlovákiában. 

Robert Fico miniszterelnök kabinetje jóváhagyta azt az alkotmányos törvénytervezetet, amely lehetővé teszi a településekre tévedő medvék kilövését. 

Bár a legnagyobb ellenzéki párt, a Progresszív Szlovákia korábban ellenezte a törvény elfogadását, mára egy egységes politikai nézet alakult ki, és a helyzet mielőbbi megoldása lett a cél. 

Tavaly összesen 14 medvetámadás történt, csak idén pedig már több tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve Szlovákiában

- írja a Mandiner.

Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak a szlovák hatóságok. A Nový Čas szerint legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltóra támadt rá egy medve, a lábán ejtve súlyos sérülést. A múlt hét csütörtökön pedig egy horgászra rontott rá a medve. A férfi épp a Píľanský pataknál horgászott. A kialakult helyzetre való tekintettel, a szövetség arra kéri a környéken horgászókat és az ott tartózkodókat, hogy legyenek rendkívül óvatosak, ha a szabadba mennek - írja a SITA.