Börtönbe került a divattervező, mert védett állatok bőréből készült táskát csempészett

Vágólapra másolva!
Luxustáska tervezőt zártak börtönbe, mivel olyan méregdrága táskákat importált, amik védett kajmán - és pitonfajokból készültek.
Vágólapra másolva!

Börtönbe került egy luxustáska tervező, miután bűnösnek vallotta magát védett kajmán - és pitonfajok bőréből készült pénztárcák és táskák csempészésében - közölte az amerikai igazságügyi minisztérium. Nancy Teresa Gonzalez de Barberit, a Gzuniga luxustáskákat gyártó cég alapítóját hétfőn

18 hónap börtönbüntetésre ítélték, mert illegálisan importált Kolumbiából az Egyesült Államokba olyan árucikkeket, amelyek védett, vadon élő állatok bőréből készültek.

Mauricio Giraldó, Gonzalez társa is börtönbe került. A hatóságok szerint egy másik férfi is bűnösnek vallotta magát az ügyben, az ő tárgyalását június 27-én fogják tartani - írja az ABC.

A luxusmárkák vásárlói tetemes összeget hajlandók fizetni a termékekért, ezért is törhetett be egy horvát és egy montenegrói férfi április közepén egy Andrássy úti Louis Vuitton üzletbe. Márciusban pedig az Origo is összeszedte a világ legdrágább ruháit, amik többe kerülnek, mint egy luxuslakás. A divatmárkák pedig kifejezetten a férfiakat célozták meg egy ritkán viselt ékszerrel és már az Oszkár-gálán is sok híres színész viselte azt.