Egy macska lett a dubaji árvíz legnagyobb sztárja - videó

Vágólapra másolva!
Dubajban kedden 6,26 centiméternyi eső esett, ami több mint kétévnyi eső az Egyesült Arab Emírségekben. A katasztrófa az embereket és az állatokat egyaránt sújtja. A héten a mentők egy autó ajtajába kapaszkodó, szétázott macskát találtak, és kihúzták a többméteres vízből. A szívszorító felvétel gyorsan terjedt a közösségi médiában.
Vágólapra másolva!

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, kedden kétévnyi csapadék hullott Dubajra, ami olyan áradásokat okozott, amelyek megbénították a várost. Az árvíz halálos áldozatokat is követelt

A katasztrófa az embereket és az állatokat egyaránt sújtja. Egy közösségi médiafelületen megosztott videón látható, amint egy átázott fekete-fehér macska az árvízben egy autó ajtajának kilincsébe kapaszkodik. A mentők kajakkal közelítették meg és kapták el a cicát.

Minden élet számít Dubajban

- írta a dubaji médiahivatal az X-en.

Nem ez a macska volt az egyetlen állat, amely az árvíz elől menekült

Az Abu Dhabi Animal Rescue and Foster Facebook-csoport tagjai is szívszorító képeket posztolnak a viharból kimentett, otthont kereső macskákról - írta a Fox.

Dubajban helyi idő szerint kedd estig 6,26 centiméternyi eső esett. Az Egyesült Arab Emírségek katasztrófavédelmi hatósága arra kérte a lakosokat, hogy maradjanak otthon, és csak vészhelyzet esetén hagyják el a várost.

A vihar áradásokat okozott a szomszédos Omán és Bahrein államokban is. 

Egy másik sokkoló felvételen tevék láthatóak, amint elsodorja őket a víz Szaúd-Arábiában.

 

Kapcsolódó cikkek: