Palkovics László Jean Todttal és Chase Carey-vel tárgyalt a Hungaroringen

Forma-1, Magyar Nagydíj, időmérő, Lance Stroll, Racing Point
Racing Point's Canadian driver Lance Stroll steers his car during the qualifying session for the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring circuit in Mogyorod near Budapest, Hungary, on July 18, 2020. (Photo by Leonhard Foeger / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az innovációs és technológiai miniszter a Hungaroringen zajló 35. Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével és Chase Carey-vel, az F1 kereskedelmi jogait birtokló Formula One Group vezérigazgatójával tárgyalt szombaton.
Vágólapra másolva!

A Hungaroring Sport Zrt. közleménye szerint Palkovics László azt mondta, fontosnak tartja, hogy

a jelenlegi járványügyi helyzetben is rendezzenek olyan eseményeket, amelyek reményt adnak az embereknek arra, hogy az élet egyszer visszatér majd a rendes kerékvágásba.

Véleménye szerint a Forma-1-es futamok is ilyenek annak ellenére, hogy a nézők most csak a televízió képernyője előtt ülve nézhetik mindazt, ami a pályán történik.

- nyilatkozta Palkovics László.

A miniszter emlékeztetett rá, hogy a kormány elfogadta azt az autó-motorsport stratégiát, „amely kontextusba helyezi a versenyeinket".

A nézők most csak a televízió képernyője előtt ülve nézhetik mindazt, ami a pályán történik Forrás: AFP/Leonhard Foeger

„A stratégia egyik eleme a Hungaroring felújítása, és informáltam Chase Carey-t arról is, hogy felépítünk egy másik versenypályát, amelyen a fő cél a MotoGP megrendezhetősége. Hamarosan létrejön egy ügynökség, amely a sport- és technológiai résztvevőket össze tudja kapcsolni az állammal" - mondta Palkovics László.

A 35. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap 15.10 órakor rendezik a Hungaroringen.