A Ferrari az élen, de Vettel autója elromlott az időmérő előtt

Események

auto-prix Horizontal Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen drives during his third practice session of the Formula One Malaysia Grand Prix at the Sepang circuit near Kuala Lumpur on September 30, 2017. / AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN
Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen drives during his third practice session of the Formula One Malaysia Grand Prix at the Sepang circuit near Kuala Lumpur on September 30, 2017. / AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN
Vágólapra másolva!
Bár a pénteki idejüket nem tudták megismételni, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel megtartotta az első két helyet a Malajziai Nagydíj szombati szabadedzésén is, amely a német versenyző számára aggasztó hajtáshibával ért véget. A tréning eseménydúsan alakult.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

A Ferrari megtartotta a vezetést a Malajziai Nagydíj utolsó szabadedzésén is, amely mégis aggasztóan ért véget számukra, mert a világbajnoki címért harcoló Sebastian Vettel hajtáshibával kénytelen volt visszadöcögni a bokszba.

A csapat elektromos hibára gyanakodott, ezért úgy döntött, kicseréli a német versenyző motorját – mégpedig a legújabb specifikációra, amelyet eredetileg későbbre tartogattak.

Ez nem jár büntetéssel, mert még csak a negyedik egysége lesz az idén.

Az eltérő időpont miatt a pálya most jóval melegebb volt, mint péntek délután, az edzés végéig 52 fokra nőtt a hőmérséklete. Ráadásul a Pirelli a terhelés miatt megemelte a minimális kötelező keréknyomást, így még könnyebb lett elmelegíteni a gumikat. A Ferrari azonban a megváltozott körülmények ellenére is legyőzhetetlennek bizonyult. Ezúttal Kimi Räikkönen érte el a legjobb időt, bár Vettel pénteki pályacsúcsát ő sem tudta megközelíteni.

Most Räikkönen volt a leggyorsabb Forrás: AFP/Roslan Rahman

A 3. helyen Daniel Ricciardo végzett, aki a Red Bull-lal mindössze 5 századdal bizonyult lassabbnak Vettelnél. Csapattársa, Max Verstappen csak jóval később, forróbb aszfalton teljesítette az időmérő-szimulációját, és 7 tizedes hátránnyal 6. lett a két Mercedes mögött.

Ráadásul az edzés utolsó pillanataiban részese volt egy bizarr incidensnek is, amikor összeütközött Jolyon Palmerrel.

Palmer épp a gyors körét fejezte be, és az utolsó kanyarban megpróbálta belülről kifékezni a lassan haladó Verstappent, de blokkolta a Renault kerekeit, a holland pedig bekanyarodott előtte. Palmer autójának első szárnya kiszakította a Red Bull bal hátsó kerekét, ezért Verstappen gyorsan visszamenekült a bokszba, ám közben tiltott irányból kerülte meg a bejáratnál elhelyezett bóját. Az incidens miatt mindkét versenyzőt beidézték a sportfelügyelők.

A Mercedes ezúttal is küszködött. Míg Valtteri Bottas folytatta a kísérletezést az új aerodinamikai csomaggal, Lewis Hamilton visszatért a régihez, de egyikük sem tudta megközelíteni a Ferrarikat. A finn végzett előrébb, az előnye azonban nem volt jelentős, ráadásul Hamilton azért került mögé, mert a gyors körében besokallt az utolsó kanyar bejáratánál, és emiatt vesztett pár tizedet.

A legjobb tíz közé befért még a két Force India, Felipe Massa a Williamsszel, valamint Stoffel Vandoorne, aki a McLaren régi aero-csomagját használva megelőzte az újjal versenyző Fernando Alonsót.