Rosberg Hamilton sarkában, Ericsson nagyot bukott Silverstone-ban

Események

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Brit Nagydíj
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton drives during the third practice session during at Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England, on July 9, 2016, ahead of tomorrow's British Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / OLI SCARFF
Vágólapra másolva!
Hamilton a szombat délelőtti szabadedzésen is a leggyorsabb volt, de Rosberg ismét a sarkában loholt. Vettel autójában ismét elromlott egy vadonatúj sebességváltó, és hatalmas baleset is történt, de Ericsson megúszta sérülés nélkül. Piros zászló és eső is volt a silverstone-i tréningen.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Nehezen indult be a körözés a Brit Nagydíj szombat délelőtti szabadedzésén, délelőtt ugyanis esett az eső Silverstone-ban, és a gyakorlás elején még vizes volt az aszfalt. A kezdeti, intermediate gumikon megtett körök után Nico Rosberg futott először mért időt a slick gumikon, ezért az edzés első felében ő vezette a tabellát. A németnek a péntek délután kihagyott edzés után fontos volt, hogy minél több kört tegyen meg az utolsó gyakorláson, Lewis Hamilton viszont csak fél óra elteltével hajtott ki a pályára.

A címvédőt rögtön a lágy gumikon küldték ki a bokszból, és azonnal az élre állt, majd később is csak néhány percre engedte át az első helyet a csapattársának. Végül 1:30.904-es idővel zárta az edzést az addigra teljesen felszáradt pályán, de

Rosberg is reménykedhet az időmérő előtt, csupán 63 ezreddel maradt el a csapattársától.

Hamilton mindhárom szabadedzésen az élen végzett Forrás: AFP/Oli Scarff

A péntek délutáni edzéshez hasonlóan megint a Red Bull került a legközelebb a Mercedeshez, de a németek házi versenyébe ezúttal sem tudtak beleszólni, Daniel Ricciardo több mint fél másodperces hátránnyal követte őket. Sebastian Vettel lemaradása a 4. helyen már több mint egy másodperces volt, de a németnek ennél nagyobb problémája is volt: az edzés utolsó perceiben dühösen a levegőbe csapott, majd

közölte a rádión a csapatával, hogy megint tönkrement a váltója.

A négyszeres világbajnokot Ausztriában váltócsere miatt sorolták vissza 5 hellyel az időmérő után, azt egyelőre nem tudni, hogy Silverstone-ban is számíthat-e büntetésre.

A helyezéseket tekintve a McLaren is tartotta a jó formáját, Fernando Alonso Nico Hülkenberget és Kimi Räikkönent megelőzve a 7. helyen zárta az edzést, de a lemaradása 1,8 másodperc volt. A szombati szabadedzés eredményei egyébként a szokásosnál kevésbé mérvadóak a kezdetben vizes pálya és az edzés utolsó harmadában lengetett piros zászló miatt.

A gyakorlást negyed órával a leintés előtt kellett megállítani, amikor a Stowe kanyar kijáratánál

Marcus Ericsson elvesztette az uralmát a Sauber felett, majd nagy erővel a falnak csapódott.

A svéd autója alaposan összetört, de Ericsson látszólag sértetlenül szállt ki belőle, bár később elvitték egy orvosi rutinvizsgálatra. Az órát nem állították le, így a gumifal helyrehozása után a versenyzőknek már csak 5 percük volt a körözésre – igaz, ezt a legtöbben ki is használták, és javítottak az idejükön.

Nemsokára jelentkezünk bővebb összefoglalóval!