A gondjai ellenére Hamilton volt a leggyorsabb délután

Események

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Malajziai Nagydíj
Vágólapra másolva!
A Mercedesnek nem működött a telemetriája, és a motorját is szerelni kellett, ennek ellenére ő végzett az élen a Malajziai Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén. Räikkönen megelőzte Rosberget, Vettel megpördült, a Red Bull szenvedett.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Látszólag semmi különös nincs abban, hogy Lewis Hamilton nyerte a Malajziai Nagydíj péntek délutáni szabadedzését, pedig ezúttal nem vezetett sima út a tabella élére: a programja jelentős késedelmet szenvedett a délelőtt felfedezett motorhiba következtében, és visszatértek a telemetriai problémái is. Közben Nico Rosberg még a ferraris Kimi Räikkönentől is kikapott, Sebastian Vettel megpördült, a Red Bull pedig többféle nehézséggel küzdött.

Hamilton motorjában a szívóoldalon romlott el valami, de a Mercedesnek végül sikerült csere nélkül megoldást találnia rá. A brit versenyző így is kevesebb időt tölthetett a pályán, mint csapattársa, és a többieknél később tette meg az időmérő-szimulációját, aztán a leváltásokkal sem volt elégedett, ennek ellenére futotta 1:39.790-es körét. Rosberg viszont nem tudott élni a közepes keverékű gumik előnyével: csak pár századmásodpercet javított rajtuk a keményeken beállított idejéhez képest.

A rekordforró, 60 fokos aszfalt egyébként is alaposan próbára tette a gumik tűrőképességét. A Ferrari azonban Melbourne-höz hasonlóan ismét gyors volt: Räikkönen szűk 4 tizedmásodperccel lemaradt ugyan Hamiltontól, de 55 ezreddel megelőzte Rosberget, és a hosszú etapokon szintén erős tempót diktált. Sebastian Vettel még közelebb kerülhetett volna az élen végző Mercedeshez, mert nagyszerű részidőket ért el, mielőtt az edzést megszakították Roberto Merhi kicsúszása miatt. Vettelnek emiatt félbe kellett hagynia a gyors körét, és már a használt közepes Pirelliken kellett újra próbálkoznia, de akkor éppen ugyanott pördült meg, mint Merhi pár perccel korábban.

Hamilton a gondok ellenére az élen fejezte be az edzést - kattintson a galériához! Forrás: Daimler

A Ferrari versenyzőjéhez hasonlóan Romain Grosjean és Daniel Ricciardo is a kemény gumikon jegyezte a legjobb idejét. A Lotust egy újabb hajtásprobléma kényszerítette a garázsba, Ricciardo pedig azért tett meg mindössze 6 kört, mert a motorjában csak öt henger járt. Csapattársának, Danyiil Kvjatnak sikerült ugyan a 4. helyre feltornáznia Red Bullját, de egy műszaki hiba miatt számára is a tervezettnél korábban ért véget az edzés.

Pastor Maldonado Lotusáról menet közben leszakadt a karosszéria-borítás egy darabja, és a venezuelai végül kiszorult a legjobb tíz közül. A McLarenek hátránya a Mercedeshez képest már 2,7 másodpercre rúgott, és ezúttal Fernando Alonso sem tudta megelőzni a Force Indiákat. A tabella alján nem meglepő módon a Manor párosa végzett, de Will Stevensnek legalább kényelmesen sikerült beférnie 107 százalékon belülre Hamiltonhoz képest.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!