Ricciardo megközelítette a Mercedeseket a hőségben

Események

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Német Nagydíj
Vágólapra másolva!
A Német Nagydíj péntek délutáni szabadedzését is a Mercedesek nyerték, ezúttal azonban Lewis Hamilton volt a gyorsabb a két világbajnoki aspiráns közül. Daniel Ricciardo biztató közelségben maradt hozzájuk, mögé ezúttal a ferraris Kimi Räikkönen zárkózott fel a rendkívül forró, 56-58 fokos aszfalton.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

A Német Nagydíj első napja alapján nem törte meg a Mercedes uralmát a különleges interlink felfüggesztés, a FRIC váratlan betiltása, Lewis Hamilton és Nico Rosberg ugyanis megszerezte a szokásos első-második helyet a Német Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén. Igaz, Daniel Ricciardo a viszonylag rövid hockenheimi pályán közel tartotta hozzájuk a Red Bullt, alig egy tizedmásodperccel maradva le Hamiltontól.

A tűző napsütésben 58 fokos hőmérsékletre melegedő aszfalt alaposan próbára tette a szuperlágy keverékű gumikat, a Mercedest azonban nem zavarta különösebben: mind az időmérő-szimuláció, mind a hosszú etapok során ők voltak a leggyorsabbak. A keményebb Pirelliken – akárcsak délelőtt – még Rosberg érte el a jobb időt, de a lágyabbakra váltva Hamilton vette át tőle a kezdeményezést. A csapat felkészülését mindössze egy jelentéktelen incidens zavarta meg, amikor Rosberg balelső fékje a bokszban való várakozás közben túlmelegedve füstölni kezdett, ezért visszaküldték a pályára, amíg Hamilton autóján lecserélték a kerekeket.

A lágy gumikon Rosberg, a szuperlágyakon Hamilton volt a gyorsabb Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Ricciardo a szuperlágy Pirelliken ugrott fel a képzeletbeli dobogóra, 4 tizedmásodperccel előzve meg Kimi Räikkönent, aki feltűnően sokat, 1,5 másodpercet javított a lágy gumikon elért eredményéhez képest. Kevin Magnussen a biztató 5. helyre kormányozta McLarenjét, de a Williamsek is hozták a pénteki formájukat: Felipe Massa, aki a versenyzők többségével ellentétben a második hosszú etapjához használta a gyorsabb abroncsokat, és erős tempót is diktált velük, a 6. helyen végzett.

Az edzés rosszul kezdődött, és még rosszabbul folytatódott az új menedzsment által irányított Caterham számára, hiszen Marcus Ericsson autója már az első körökben túlmelegedett, majd röviddel később Kamui Kobajasié is füstölögve állt meg a pályán.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!