Rosberg nyert, a Marussia pontot szerzett az őrült derbin

Események

Forma-1, Monacói Nagydíj, Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Mercedes
Vágólapra másolva!
A Monacói Nagydíj a végére pörgött fel. Hamiltonnak a szemébe ment valami, ezért Ricciardo utolérte, Räikkönen, aki eleinte a dobogóra is esélyesnek tűnt, két koccanás miatt háromszor járt a bokszban, és öten estek ki műszaki hiba, hárman pedig kicsúszás miatt.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül56 bejegyzés
15:37
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

Unalmasnak indult, de aztán az idén már többször látottaknak megfelelően a végére felpörgött a Monacói Nagydíj, amelyen Nico Rosberg idei második győzelmével visszavette a vezetést a világbajnokságban csapattársától, Lewis Hamiltontól. A Mercedes versenyzői között az időmérőn történtek után ma is nagy volt a feszültség, de a küzdelmük kiábrándító véget ért, mert Hamiltonnak belement valami a szemébe, ettől lelassult, és a hajrában Daniel Ricciardo ellen kellett védekeznie. A dobogóra eleinte esélyesnek tűnő Kimi Räikkönen versenye rémálomba fordult, Sebastian Vettelt pedig négy társához hasonlóan műszaki hiba kényszerítette a pálya szélére. Jules Bianchi eközben történelmet írt azzal, hogy két büntetés ellenére is megszerezte a Marussia első Forma-1-es pontjait.

Bár Hamilton azt ígérte, „Sennáról fog példát venni", miután arra gyanakodott, hogy Rosberg szándékosan csúszott ki előtte az időmérő végén, a versenyt követően már azt állította, csak viccelt. Valóban nem próbálkozott semmilyen, túl rámenős manőverrel, de a díjátadó alatt láthatóan nagyon csalódott volt, és nem is gratulált Rosbergnek, a viselkedésével azt sugallva, hogy a rivalizálásuk a hétvégén új szintre lépett.

Rosberg sorozatban másodszor nyert Monacóban - katt a galériához! Forrás: AFP/Boris Horvat

Hamiltonnak a középszerű rajtot követően csak a bokszban lett volna reális esélye Rosberg elé kerülnie, ám mivel a 25. körben pályára küldték a Safety Cart Adrian Sutil balesete miatt, a két Mercedesnek egyszerre kellett lebonyolítania egyetlen kerékcseréjét, így a sorrend megmaradt. A brit versenyző hitetlenkedve háborgott a rádión. „Abban a körben kellett volna kiállnom, ezt tudtam előre. De azt is tudtam, hogy nem fogtok kihívni" – mondta a mérnökének. A Mercedes főnöke, Toto Wolff szerint azonban mindenképpen Rosberg volt előnyben, mert a csapat szabályai szerint a jobb pozícióban lévő pilótájuk választhat stratégiát, és különben sem számíthattak a Safety Carra. „Azt hiszem, be kell szereznünk a garázsba egy új eszközt: egy kristálygömböt..." – ironizált.

Hamilton elismerte, hogy hiába volt gyors, a csapattársa nem hibázott, de úgy vélte, „a McLarennél kihívtak volna a bokszba." Miután a verseny előtt kicserélték az időmérőn megsérült kuplungot az autójában, Rosberg ezúttal remekül rajtolt, s bár egy pillanatra sem tudott igazán meglógni, amíg Hamilton rendesen látott, zsinórban második monacói győzelme nem forgott veszélyben. „Lewis nagyszerűen vezetett, keményen szorongatott" – ismerte el. „Durva nyomást fejtett ki rám, de higgadt maradtam." Rosbergnek egy ideig spórolnia kellett a benzinnel, 25 méterrel a szokásos fékezési pont előtt véve el a gázt az 1-es és 3-as kanyarnál, mert 1,6%-kal többet fogyasztott az autója Hamiltonénál, de a szűk pályán ez sem tette sebezhetővé. „Teljesen meg kellett változtatnom a vezetési stílusomat, ami egyáltalán ne volt könnyű" – jegyezte meg.

A rajtnál Vettel tornázta fel magát a Mercedesek mögé, de a 4. körben, az első Safety Car-fázist követő újraindítás után a Renault hajtáslánc megint rakoncátlankodni kezdett a Red Bullban – ezúttal a turbó adta meg magát –, ezért lelassult, majd röviddel később végleg kihívták a garázsba. A dobogó legalsó fokára így ismét a csapattársa állhatott fel, aki a hajrában közel került a látásproblémákkal küszködő Hamiltonhoz is, noha előzőleg 13 másodpercre volt tőle. Ricciardo a rá jellemző szerénységgel fogadta az eredményt. „Sebastiannak gondjai akadtak, Räikkönen pedig defektet kapott, úgyhogy ezt a harmadik helyet megörököltem" – mondta.

Rosberg ezúttal nem rajtolt rosszul, Ricciardo viszont beragadt - katt a galériához! Forrás: AFP/Alexander Klein

A Ferrarik közül most Räikkönen indult jobban, mivel Fernando Alonso előtt eltorlaszolta az utat a gyengén rajtoló Ricciardo. Vettel kiesése után a finn a 3. helyen haladt, és az első etap elején lényegesen gyorsabb volt az üldözőinél. A bokszkiállások során is megtartotta a pozícióját, de a Safety Car mögött az egyik, lekörözött Marussiával összekoccanva defektet kapott, ezért azonnal újra kereket kellett cserélnie, és visszaesett 14-ediknek. Négy körrel a leintés előtt pedig a 7. helyezett Kevin Magnussent próbálta előzni a Loewsben, de a belső ívről nem tudott befordulni a hajtűkanyarba, és a szemközti korlátnak koccant, a McLaren előtt is eltorlaszolva az utat. Ki tudott ugyan tolatni onnan, ám egy újabb kiállás után csak a 12. helyen ért célba, miközben Alonso a számára eseménytelen verseny végén 4. lett. A Ferrari zsinórban 74. alkalommal szerzett pontot.

Míg Sergio Pérez már az első körben kiesett, amikor összeütközött Jenson Buttonnal, a másik Force Indiát vezető Nico Hülkenberg, aki a keményebb Pirelliken vágott neki a távnak, egy újabb 5. hellyel bizonyította a tehetségét. A hajrában annyira elhasználódtak a szuperlágy gumijai, hogy csak nehezen tudta maga mögött tartani Buttont. „Fogalmam sincs, a végén hogy éltem túl a versenyt. Szerencsére az alagút felé és az utolsó kanyarból mindig jól gyorsítottam ki" – árulta el. Az eredményét egy ritkán látott előzéssel alapozta meg, amikor a Portier belső ívén elment az egy pillanatra elbizonytalanodó Magnussen mellett. „Csak megláttam a lehetőséget" – mondta. „Valakit el kellett engednünk, amivel ő elvesztette a lendületét, ezért beszúrtam mellé az autóm orrát. Nem voltam biztos benne, hogy sikerülni fog."

A Williamsek közül csak a 16. helyről induló Massa szerzett pontot - katt a galériához! Forrás: AFP/Alexander Klein

A Williams versenyzői közül némi meglepetésre a csak a 16. kockából rajtoló Felipe Massa távozhatott 6 újabb ponttal a zsebében Monacóból, a sokáig a 8. helyen haladó Valtteri Bottas ugyanis műszaki hiba miatt feladta a küzdelmet. Az egész mezőnyből Massa cserélte le utoljára, a 45. körben azokat a szuperlágy gumikat, amelyeken rajtolt. Miután Button megtörte a csapatát sújtó átkot, a Williams és a McLaren most 52-52 ponttal, fej-fej mellett áll a konstruktőri tabellán.

A 8. helyen valójában Bianchi ért célba, csak az idejéhez utólag hozzáadott 5 másodperccel esett vissza a kilencedikre, Romain Grosjean mögé. Eredetileg még a verseny elején kapott egy 5 másodperces stop&box büntetést, mert Esteban Gutiérrezhez és Max Chiltonhoz hasonlóan rossz rajtkockába állt fel, miután Pastor Maldonado Lotusa már a felvezető kör startjánál a rajtrácson ragadt. A stop&box esetén az előírt időt követően a szerelők elkezdhetnek dolgozni az autón, a büntetést azonban a szabályok szerint nem szabad egy Safety Car-fázis alatt letölteni. Márpedig a Marussia Bianchival így tett, ezért kapta meg a másodikat is, amely azonban nem fosztotta meg első pontjaitól.

Bianchi a Forma-1-hez 2010-ben csatlakozó csapatok első pontjait szerezte meg - katt a galériához! Forrás: Marussia

A Marussia számára ez a 9. hely felért egy győzelemmel – különösen, hogy a Sauber továbbra is pont nélkül áll. „Nagyon régóta vártunk erre" – lelkendezett Bianchi, aki a Kamui Kobajasi ellen a Rascasse-nál végrehajtott erőszakos manőverének is köszönhette a sikerét. „Örülök, hogy ilyen eredménnyel ajándékozhattam meg a csapatot, keményen megdolgoztak érte."

A Monacói Nagydíjról szokatlanul sokan estek ki. Maldonado az üzemanyagrendszer hibája miatt el sem rajtolhatott, Vettel mellett Bottas és Jean-Eric Vergne is a makacskodó hajtáslánc miatt adta fel a küzdelmet, Gutiérrez, Pérez és Sutil pedig a korlátnak ütközve fejezte be a versenyt.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

15:40
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

Húsz perc múlva kezdődik a verseny

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Monacói Nagydíjról élőben készülő tudósításunkban! Noha az első rajtsort ismét kibérelte a két Mercedes, a vitatott szombati időmérő edzés után izgalmas versenyre van kilátás. A pole pozícióból a tavalyi győztes, Nico Rosberg indulhat, az időmérőn viszont a mellőle rajtoló Lewis Hamilton is alaposan felhergelte magát, ezért biztosan megpróbálja megszerezni az első helyet a rajtnál. A második sorból a Red Bullok, mögülük pedig a Ferrarik indulhatnak. 

15:42
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

Jó idő van

Monacóban süt a nap, s bár a pályától nem messze felhősebb az ég, nem jósolnak esőt a versenyre. Kicsit melegebb van, mint az elmúlt napokban, 22 fokot mérnek. 

15:45
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

Bianchi váltóját kicserélték

A 19. helyett ezért az utolsó rajtkockából indulhat. A tegnapi időmérőn Massát kilökő Ericsson pedig fel sem állhat a rajtrácsra, ő büntetésből csak a bokszutcából kezdheti meg a versenyt. 

15:51
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

Jack Brabhamre emlékeztek

A mezőny a hét elején elhunyt korábbi háromszoros világbajnok Jack Brabhamre emlékezett a rajtrácson. A legendás ausztrál versenyzőről itt olvashatnak bővebben

15:53
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

Kuplungcsere Rosberg autójában

A Mercedesben túlmelegedett az alkatrész, ezért a futam előtt ki kellett cserélni azt. Büntetés ezért nem jár, a parc fermé szabályok biztonsági okokból engedélyezik a cserét. 

15:57
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

Hatan rajtolnak a lágy gumikon

Értelemszerűen csak a rajtrács második feléből induló versenyzők választották a keményebb gumit: Hülkenberg, Maldonado, Sutil, Chilton, Bianchi, Ericsson rajtol a lágyakon, a többiek autójára a szuperlágyakat tették fel.

15:59
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

Sokkal hűvösebb az aszfalt

Csak 29 fokos, ez 15 fokkal hűvösebb, mint a tegnapi időmérő edzésen. A versenyzők közben elindultak a felvezető körre.

16:01
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

Maldonado a rajtrácson ragadt

A venezuelai rossz idénye folytatódik, ezúttal a felvezető körre sem tudott elindulni. A szerelői visszatolták őt a bokszutcába, Ericssonhoz hasonlóan csak onnan indulhat. 

16:03
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

Rajt: Rosberg az élen maradt

A két Mercedes maradt az első helyeken, Ricciardo viszont visszaesett a 3. helyről, Vettel és Räikkönen is megelőzte őt. Alonso a 6. helyre esett vissza, Magnussen feljött a 7. helyre. 

16:04
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

1. kör: Safety Car!

Button hátulról kiforgatta Pérezt a Mirabeau-nál, a Force India a korlátnak csapódott, és összetört. A pályára kell küldeni a biztonsági autót. Button megúszta az incidenst, a 11. helyen áll. 

16:06
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

3. kör: Többen a bokszba hajtottak

Grosjean és Sutil cserélt kereket. Grosjean lágyakat kapott, Sutil viszont szuperlágyakra cserélte a keményebb gumikat. 

16:09
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

4. kör: Újraindult a verseny

Vettelnek problémái vannak: a Safety Car kiállása után folyamatosan esik vissza, a kör végén be is hajtott a bokszba. A motorjával vannak gondok. 

16:11
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

5. kör: Vettel visszatért a pályára

Lágy gumikra váltott, de nagyon sok időt töltött a bokszban - mire visszatért a pályára, már le is körözték. Sőt, most azt közölte a rádión, hogy 1-es fokozatban ragadt az autója. 

16:13
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

6. kör: Hamilton nem szakad le

0,7 másodperces távolságból követi Rosberget. Mögöttük Räikkönen lemaradása már 2,6 másodperc, a finn több mint egy másodpercre leszakította Ricciardót. 

16:14
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

7. kör: Vettel kiesett

A csapat szólt neki, hogy hozza be a bokszba az autóját, nem sikerült életet lehelni a Red Bullba. Az istálló megerősítette, hogy a motorja ment tönkre. Ő a verseny harmadik kiesője, és még csak a 7. körben járunk. 

16:16
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

9. kör: Räikkönen gyors

Már 3,7 másodperccel jár Ricciardo előtt, bár a Mercedesekkel ő sem tudja tartani a tempót. A másik Ferrarival közben Alonso szakad le Ricciardótól, 2,4 másodperces távolságból követi őt. 

16:18
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

10. kör: Pérezt és Buttont vizsgálják

De csak a verseny után fognak döntést hozni arról, hogy melyikük volt a hibás az első körös ütközésben. Viszgálják Chiltont, Bianchit és Gutiérrezt is, ők nem megfelelően álltak fel a rajtrácsra. 

16:20
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

11. kör: Kvjat a bokszban

A 13. helyről állt ki a Toro Rosso újonca, és úgy tűnik, már nem is fog kijönni onnan: leállította a motorját, és visszatolják a garázsba. Rosberg közben egymás után többször megfutotta a leggyorsabb kört, már 1,4 másodperccel vezet Hamilton előtt. 

16:23
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

13. kör: Ezért esett ki Maldonado

A Lotus azt gyanítja, hogy az üzemanyag-rendszer romlott el a venezuelai autójában, ezért nem tudott elindulni a rajtrácsról. Már három Renault-motoros autó esett ki a versenyből. 

16:25
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

15. kör: A sorrend

Az állás 15 kör után: Rosberg, Hamilton, Räikkönen, Ricciardo, Alonso, Magnussen, Vergne, Hülkenberg, Button, Bottas. 

16:26
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

16. kör: Csak hátul vannak csaták

Most éppen Sutil előzte meg Chiltont a 15. helyért, a mezőny elejében viszont senki nincs támadóhelyzetben. Rosberg 1,7 másodperccel vezet Hamilton előtt, Räikkönen már 8 másodperces lemaradással követi őket. 

16:28
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

18. kör: Hárman büntetést kaptak

Chilton, Bianchi és Gutiérrez 5 másodperces stop&go büntetést kapott, amiért rosszul álltak fel a rajtrácsra. Valószínűleg az zavarta meg őket, hogy Maldonado nem tudott elindulni a rajtrácsról, ezért rossz helyre álltak be. 

16:30
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

20. kör: Hamilton közeledik

1,3 másodpercre csökkentette a hátrányát, de valószínűleg csak azért, mert Rosberg látványosan blokkolta a kerekeit a Mirabeau-nál. Ricciardo is közelebb került Räikkönenhez, most 2,2 másodperc köztük a különbség. 

16:33
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

21. kör: Most nem gyorsabb a Mercedes

Rosberg 1:21.5-ös köröket fut, Ricciardo és  Alonso ennél lényegesen gyorsabb volt legutóbb, de előtte is hasonló tempójú köröket futottak. Ricciardo közben megérkezett Räikkönen mögé, már DRS-sel is támadhatja. 

16:36
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

23. kör: Grosjean a bokszban

Már másodszor cserélt kereket. A szuperlágyakra váltott, és az utolsó helyen folytathatja a körözést. 

16:39
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

25. kör: Safety Car

Sutil törte össze az autóját, az alagútból kijőve a bukkanókon vesztette el az uralmát az autója felett. Sértetlenül kiszállt az autójából, de a veszélyes helyen lévő Sauber miatt a pályára kell küldeni a biztonsági autót. A McLaren jól reagált, Button másodpercekkel a Safety Car-jelzés megjelenése után állt ki a bokszba.

16:40
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

26. kör: Bokszban az élmezőny

Massa a pályán maradt, de a többiek közül szinte mindenki kilátogatt a bokszba. Hamilton vesztett egy kis időt Rosberg mögött, de így is elég előnye volt Räikkönenhez képest. Vergne-t a bokszkiállása után veszélyesen engedték ki Magnussen útjába, a Toro Rosso büntetésre számíthat. 

16:43
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

28. kör: Räikkönen újra a bokszban

Pedig az előbb ő is kint járt már. Egy újabb szett szuperlágy abroncsot tettek fel az autójára - lehet, hogy defektet kapott a Safety Car mögött? Rengeteget veszített ezzel, csak a 14. helyen folytathatja a versenyt. 

16:46
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

29. kör: Nekimentek a Ferrarinak

Az istálló szerint egy lekörözött Marussia találta el Räikkönent, ezért kellett ismét kiállnia a bokszba. A csapat reakciója: "Hihetetlen!" 

16:48
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

31. kör: Folytatódik a verseny

A Safety Car kiállt a pályáról, újra teljes gázzal lehet hajtani. Hamilton közben elégedetlenkedett a csapat taktikája miatt: úgy érzi, Sutil balesete után azonnal ki kellett volna hívni őt a bokszba. "De tudtam, hogy nem fogjátok megtenni" - tette hozzá a csalódott brit. 

16:51
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

32. kör: Hülkenberg szépen előzött

Az alagút előtt, a Portier kanyarban ment el Magnussen mellett egy remek manőverrel - itt nem szoktak előzni! A visszajátszásokból közben látszott, hogy Magnussen megelőzte Vergne-t, amikor még a pályán volt a Safety Car, de később visszaadta a helyét. 

16:55
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

35. kör: Vergne-t is büntetik

A veszélyes bokszutcai kiengedés miatt áthajtásos büntetésre ítélték. A mezőny végén közben nagy csata zajlik Räikkönen, Kobajasi és Bianchi között. Többször is hibáztak az alagút utáni sikánnál, de Räikkönennek végül sikerült előre kerülnie, mögötte viszont Kobajasi és Bianchi össze is koccantak a Rascasse-nál. 

16:58
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

37. kör: Hamilton támadótávolságban

Csak 0,7 másodperc a lemaradása Rosberghez képest, de egyelőre nem támadja, csak szorosan követi őt. Ricciardo 7,9 másodpercre követi őket. Massa egyelőre jól tartja magát az 5. helyen a használt gumikon, de valamikor ő is kénytelen lesz kiállni kerékcserére. 

17:01
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

40. kör: Kobajasi visszaesett

Grosjean és Ericsson is megelőzte az előző körökben, a japán így Chilton elé, az utolsó előtti helyre esett vissza. Hamilton továbbra is DRS-távolságból követi Rosberget, de nem támadja. 

17:04
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

42. kör: Rosbergnek spórolnia kell

A Mercedes szólt neki, hogy az 1-es és a 3-as kanyarban spóroljon a benzinnel, különben elfogyhat az üzemanyaga. Igaz, hogy az autók ezen a pályán fogyasztják a legkevesebb benzint, de éppen ezért kevesebbet is töltenek az autókba a rajt előtt. 

17:06
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

44. kör: Hamiltont is óvatosságra intik

A Mercedes szerint a britnek is spórolnia kell az üzemanyaggal. Most 8 tized másodperc közöttük a különbség - Hamilton régóta követi ilyen kis lemaradással Rosberget, de előzéssel még nem próbálkozott. 

17:09
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

46. kör: Massa a bokszban

46 kör után végre lecserélte a szuperlágy gumikat. A 11. helyre tért vissza, a pontszerző helyre előrelépő Räikkönen mögé. 5 másodperc közöttük a különbség, Massának a frissebb gumikon még nem kell lemondania a pontszerző helyről.

17:11
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

48. kör: Hamilton jobban spórol

Eddig 1,6 százalékkal fogyasztott kevesebb benzint, mint Rosberg, és a csapata most közölte vele, hogy már nem is kell spórolnia. Ennek ellenére most kicsit lemaradt, a német előnye 1,3 másodpercre nőtt. 

17:14
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

50. kör: Bianchi Vergne-nyel küzd

Egyelőre tartja a 12. helyet, pedig Vergne nagyon agresszívan támadja őt, az előbb össze is koccantak. Massa közben közeledik Räikkönenhez, 2,2 másodperc közöttük a különbség. 

17:16
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

52. kör: Vergne is feladta

Az autója füstöt eregetve adta meg magát, de még vissza tudta vinni a garázsba. Már négy Renault-motoros autó adta meg magát a Monacói Nagydíjon. 

17:19
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

53. kör: Hamilton megint közeledhet

Rosberg most egy másodperccel vezet előtte, az előző körökben a brit volt a gyorsabb. Az utolsó pontszerző helyekért közben nagy csata van kialakulóban: Bottast 5 tizeddel vezet a gyorsabb Gutiérrez előtt, akit szintén fél másodperccel követ Räikkönen, és Massa is kezd felzárkózni mögéjük.

17:23
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

56. kör: Bottas kiesett

Egy Mercedes motor is megadta magát, Bottas a hajtűnél állította le a füstölgő Williamst. Ezúttal nincs szükség Safety Carra, a daru segítségével gyorsan kiemelték az autót. Bottas idén először nem fog pontot szerezni. 

17:27
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

58. kör: Bianchi a 11.

Ez remek pozíció a Marussiának, de a franciának pechje van: vizsgálják, amiért a stop&go büntetését a Safety Car alatt töltötte le. Ebből valószínűleg újabb büntetés lesz, pedig a Marussia további kiesések esetén akár az első pontját is megszerezhetné. 

17:30
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

61. kör: Gutiérrez versenyének is vége

A Rascasse-nál pördült ki, miután a hátsó kerekével eltalálta a belső korlátot. Bianchi ezzel a pontszerzést érő 10. helyen áll, de egyelőre nem tudni, vár-e rá további büntetés. 

17:34
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

64. kör: Ricciardóé a legjobb kör

1:19.316-os idővel futotta meg a verseny eddigi leggyorsabb körét, 10 másodpercen belülre került a Mercedesekhez képest. Hamilton visszaesett, már 3,9 másodperc a hátránya Rosberg mögött. 

17:38
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

66. kör: Bianchit megbüntették

Újabb 5 másodperces stop&go-t kapott, amiért az előzőt a Safety Car alatt töltötte le. Hamilton egyre jobban lelassul. 

17:39
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

67. kör: Hamilton szemébe ment valami

A rádión panaszkodott, hogy a bal szemével nem lát, valószínűleg belement valami. A Mercedes fel is készült egy bokszkiállásra, de Hamilton folytatja, most 5,7 másodperccel halad Rosberg mögött. 

17:42
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

69. kör: Ricciardo gyors

Folyamatosan közeledik a látásával küszködő Hamiltonhoz, már csak 5 másodperc közöttük a különbség, miközben Rosberg 5,7 másodperccel vezet. 

17:45
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

71. kör: Nagy a forgalom

Hamiltonnak hamarosan egy bolyt kell leköröznie, ez fél szemmel elég nehéz lesz, miközben Ricciardo már nagyon közelről követi őt. 

17:48
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

73. kör Räikkönen és Magnussen ütközött

Dráma 4 körrel a verseny vége előtt, a Ferrari és a McLaren a hajtűkanyarban ütközött. Egyikük sem esett ki, de Räikkönennek a bokszba kellett hajtania egy új első szárnyért, és Magnussen is visszaesett. Bianchi ezzel a 8. helyen áll a Marussiával. 

17:50
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

75. kör: Hamilton tartja magát

Sikeresen átverekedte magát a forgalmon, és egyelőre maga mögött tudja tartani Ricciardót. 3 kör azonban még hátra van, és csak 0,3 másodperc közöttük a különbség. 

17:51
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

76. kör: Räikkönen a leggyorsabb

De csak a 12. helyen áll, 2,1 másodperc a lemaradása Ericsson Caterhame mögött. Hamilton még mindig bírja a második helyen, Ricciardo nem tud előzéssel próbálkozni. 

17:54
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

78 .kör: Rosberg a győztes

Vége a Monacói Nagydíjnak, Rosberg 9,2 másodperccel nyert a második helyét végül megtartó Hamilton előtt. Ricciardo a kockás zászlónál 0,4 másodperccel követte a Mercedest. A további sorrend: Alonso, Hülkenberg, Button, Massa, Bianchi, Grosjean, Magnussen. 

17:56
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

Ünnepel a Marussia

Bianchi a 8. helyen ért célba, de a 9. lesz, miután hozzáadják az idejéhez a második 5 másodperces büntetést. A Marussia ezzel fennállása első pontjait szerezte meg. 

17:58
május 25, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton nem boldog

Rosberg látványosan ujjong, Hamilton viszont szinte senkihez nem ment oda a díjátadó ceremónia előtt. Azért elereszt egy erőltetett mosolyt, amikor átveszi a második helyért járó trófeát. Köszönjük a figyelmet! Hamarosan jelentkezünk a részletes eredménylistával és a szöveges összefoglalóval.