Hamilton megtörte az átkot

Események

f1
Vágólapra másolva!
Annyi ütközés után Abu-Dzabiban egy rossz mozdulata sem volt, és meggyőző teljesítménnyel idei harmadik győzelmét aratta, miután Vettel már a rajtnál kiesett.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül82 bejegyzés
14:50
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdünk

Üdvözöljük Kedves Olvasóinkat az Abu-dzabi Nagydíjról készülő élő tudósításunkban! A verseny helyi idő szerint délután öt órakor kezdődik, így már sötétben ér véget - szép látványban lesz részünk.

14:50
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

Lewis Hamilton csattanós választ adott az elmúlt hónapok kritikáira, amikor hibátlan teljesítménnyel megnyerte az Abu-dzabi Nagydíjat, és ezzel a júliusi német futam óta először állt fel a dobogó legmagasabb fokára. A McLaren versenyzője szinte végig vezetett, miután Sebastian Vettel már az első métereken kiesett a versenyből.

A kétszeres világbajnok jól jött el a rajtrácsról, nem sokkal később azonban látszólag ok nélkül defektet kapott, és elvesztette az uralmát az autója felett. "Az első kanyar kijáratánál még minden rendben volt, aztán ahogy fordultam be a másodikba, éreztem, hogy valami gond van jobb hátul, és meg kellett fognom az autót" - magyarázta a német, aki a Red Bull bokszából volt kénytelen végignézni a versenyt. "Amikor másodjára kellett volna korrigálnom, már nem sikerült. Defektet kaptam, és kipördültem. Visszafelé annyira megsérült a felfüggesztés, hogy már nem tudtam folytatni."

Az első helyet megöröklő Hamilton mögött Fernando Alonso fordult el, aki Mark Webbert és Jenson Buttont is megelőzte a rajtnál. A Ferrari versenyzője a futam nagy részében 3-5 másodperces különbséggel követte a McLarent, a maranellói gárda taktikai játékkal próbált az élre törni. A második kiállásnál néhány körrel tovább kint hagyták Alonsót, aki kopott gumikon is remek tempót diktált, a stratégia azonban nem vált be. Hamilton a friss keményebb keveréken nem lassult le eléggé, ráadásul a spanyol a bokszban beragadt egy Hispania mögé, és a kerékcseréje sem sikerült zökkenőmentesen.

Forrás: AFP
Kattintson a képre a galériához!

A sorrend tehát az élen nem változott, mögöttük azonban izgalmas csata folyt a harmadik helyért. Míg Felipe Massa és Webber egymással birkózott a futam elején, Button egy lélegzetvételnyi előnyhöz jutva elhúzott tőlük, ám később, a 12. körben átmenetileg elromlott a KERS-e, így visszaesett. Az első kiállásnál mégis az ausztrál húzta a legrövidebbet, mivel majdnem tíz másodpercig vesztegelt a bokszban. A Red Bull végül háromkiállásos stratégiával próbálta menteni a menthetőt, amivel ugyan kényelmesen meg tudták előzni az utolsó percekben megpördülő Massát, Button dobogós helyét azonban már nem vehették el.

A hatodik helyet Nico Rosberg szerezte meg, aki az elmúlt néhány versennyel ellentétben jelentősen gyorsabb volt csapattársánál: Michael Schumacher 23 másodperces hátránnyal élt célba. Mögöttük a két Force India végzett, az egy kiállással próbálkozó Paul di Resta hasonló időkülönbséggel kapott ki Adrian Sutiltól. Az utolsó pontszerző helyen Kamui Kobajasi futott be, néhány körrel a vége előtt túrva ki csapattársát az első tízből - mint utólag kiderült, Sergio Pérez KERS-e szintén nem működött.

Forrás: AFP

Vettel mellett három másik versenyző sem jutott el a kockás zászlóig: Jérome D'Ambrosio Virginjét már az első körben betolták a garázsba, Sébastien Buemi pedig a felfüggesztés meghibásodása miatt volt kénytelen kiállni. Daniel Ricciardo az utolsó körökben adta fel a küzdelmet, leparkolva Hispaniáját a pálya szélén.

A versenyről élőben készült, részletes összefoglalónkat az eredménytáblázat alatt olvashatják.

http://www.origo.hu/s/partners/f1/html/session_2011_18_8.html
14:52
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

Berger a spanyol királyt fuvarozza

Gerhard Berger a spanyol királyt, Juan Carlost furikázza a rajtrácson egy golfautóval. Az uralkodó nem az egyetlen prominens személyiség a hétvégén: többek között Lippi, Cannavaro és Paul McCartney is tiszteletét tette már a hétvégén, nemrég pedig Ronaldo mutatkozott a paddockban.

14:55
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

Vettel indul az élről

Idén már tizenegyedszerre a kétszeres világbajnok szerezte meg a pole pozíciót, az ismét esélyesnek tűnő McLaren legnagyobb sajnálatára.

14:57
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

Könnyebb lesz az előzés

Miután sokan úgy vélték, hogy a dupla DRS-zóna ellenére nehéz lesz az előzés, az FIA az utolsó pillanatban megnövelte a DRS zóna hosszát.

14:57
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

Már nincs akkora hőség

A délutáni kezdés miatt a pálya hőmérséklete már csak 31 fokos, a levegőé 26. Az előrejelzések szerint az aszfalt hőmérséklete a verseny végéig további 8 fokkal csökkenhet.

14:57
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

Schumacher hátsó szárnyát kicserélték

A tegnapi időmérőn feltűnően lassú volt az egyenesben, kiderült, hogy az autóján nem működött a DRS, ezért új hátsó szárnyat szereltek rá. Ezt a szabályok szerint megtehetik, de csak azonos specifikációjú alkatrésszel.

14:59
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

Elindul a felvezető kör

A versenyzők felsorakoztak a rajtrácson, és ebben a pillanatban elindultak a felvezető körre. Mindenkinek sikerült eljönnie.

15:00
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

Barrichello indul a 24. helyről

Az utolsó sort a Williams foglalja el. Maldonadót tízhelyes rajtbüntetése miatt sorolták vissza, Barrichello pedig tegnap egy meghibásodás miatt nem tudott részt venni az időmérőn. Mivel a venezuelai büntetését előbb osztották ki, a brazil indul az utolsó helyről.

15:03
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

Hamilton vezet

Vettel jobb hátsó defektet kapott valamitől, egyelőre nem tudni miért. Hamilton és Button jól eljött az élen, de Alonso megelőzte Buttont. A két Mercedes vérre menő küzdelmet folytat.

15:05
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

1. kör Rosberg visszaelőzi Schumachert

Az első kanyarban Rosberg lesodródott, de aztán sikerült újra csapattársa elé kerülnie. A visszajátszásból nem látszik, hogy Vettel mitől kapott defektet - talán attól, hogy ráment a rázókőre.

15:06
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

2. kör Vettel versenyének vége?

Csak most ér vissza a bokszba, de valami nem stimmel a kerékaggyal, mintha lötyögne... a kétszeres világbajnok tehetetlenül ül az autóban. Úgy tűnik, ki is esett, ami tavaly Korea óta nem fordult elő vele. Közben Pérez is kiment a bokszba, akárcsak Bruno Senna - a Sauber orrkúpját lecserélik.

15:08
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

2. kör Hamilton előnye 2,7 másodperc

A sorrend mögötte: Alonso, Button, Webber, Massa, Rosberg és Schumacher.

15:09
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

9. kör Di Resta visszatámadja Buemit

A Toro Rosso a DRS zóna előtti sikánban megelőzi ugyan a Force Indiát, de a hosszú egyenesben di Resta visszaveszi tőle a kilencedik helyet. Közben Schumacher lelassult, már 3,7 másodpercre van Rosbergtől, és Sutil mindjárt támadási távolságba ér hozzá képest.

15:09
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

3. kör Vettelnek egyszerűen műszaki hibája volt

A visszajátszásból látszik, hogy nem történt az autójával semmi különös, csak egyik pillanatról a másikra defektet kapott, vagy a futóművével történt valami. Közben Hamilton megfutotta az eddigi leggyorsabb kört.

15:10
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

4. kör Barrichello már a 15. helyen

Három kör alatt kilenc helyet javított. Maldonado közben a 17. helyen áll. Webber egy pillanatra megelőzte Buttont, aki azonban sikerrel visszavette a helyét. Massa is ott van a nyomukban. Úgy tűnik, most a McLaren a leglassabb a három autó közül.

15:12
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

5. kör A Red Bull nem talált hibát Vettel autóján

A telemetria nem mutatott ki semmit, ezért elképzelhetőnek tartják, hogy a rázókő okozta a defektet. Webber autójának az alján is szemlátomást lifeg valami. Vettel közben már leült a laptopjához.

15:14
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

6. kör Alonso tartja a távolságot

Továbbra is 2,7 másodperc a lemaradása Hamiltontól. Ez még pont akkora, amit egy elé vágással esetleg át lehet hidalni. Közben Kobajasi - aki Pérezhez hasonlóan a kemény gumikon rajtolt - szintén bent volt a bokszban. Innentől kezdve csak a lágy keveréket kell használnia az egész versenyen.

15:16
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

7. kör Ecclestone vigasztalja Vettelt

Bement a Red Bull bokszába elcsevegni a laptopjával babráló versenyzővel. Vettel azért ült le a számítógéphez, hogy saját maga próbáljon utánajárni, mi lehetett a probléma oka. Egyébként így sem volt rossz hétvégéje, mert ajándékba kapott egy gitárt Paul McCartney-tól, aki vendégként érkezett a versenyre - a kétszeres világbajnok bevallottan nagy Beatles-rajongó.

15:17
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

8. kör Senki nincs DRS-távolságban

Az első tíz helyezett lassan leszakadt egymástól, már csak a tizedik helyezett Buemi üldözi DRS-távolságból Di Restát, aki a keményebb keveréket használja, ezért lassú.

15:18
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

8. kör Alonso a leggyorsabb

1:46.059-cel megfutja a leggyorsabb kört, 2,4 másodpercre közelítve meg Hamiltont. Button 3,7-tel autózik mögötte.

15:21
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

10. kör Hamilton előnye ismét 2,7 másodperc

Viszont Alonso az elmúlt 5 körben másfél másodpercet vert Buttonra, aki így már 4,5-re van lemaradva tőle.

15:22
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

11. kör Kovalainen elhúz Barrichellótól

A Lotus pillanatnyilag körönként nagyjából 2 tizeddel gyorsabb a Williamsnél. Hátrébb a két Sauber a két Hispaniával repül látványos kötelékben. Már Kobajasi és Pérez is járt a bokszban.

15:24
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

12. kör Di Resta rossz tapadásra panaszkodik

Rádión azt mondja, a kemény gumikon nem tud jól kigyorsítani. Már 10,7 másodperc a hátránya Sutilhoz képest, aki az imént a DRS-t használva megfutotta az abszolút legjobb részidőt a középső szektorban.

15:26
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

12. kör Ismét Alonsóé a leggyorsabb kör

Ő az első, aki lemegy 1:46 alá, de továbbra is 2,6 másodperccel halad Hamilton mögött.

15:27
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

14. kör Button műszaki problémával küszködik

Webber fel is zárkózott hozzá egy másodpercen belülre. Eközben Schumacher a legutóbbi körével lerázta Sutilt, aki már nincs tőle DRS-távolságban. Míg buemi és di Resta eljátszotta ugyanazt, mint néhány körrel korábban. A Force India valószínűleg túl gyors az egyenesben ahhoz, hogy Buemi DRS-sel megelőzze.

15:28
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

14. kör Buemi végre megelőzi Di Restát

Aki megint visszatámad, de lesodródik az egyik kanyarban. Ezzel Petrov is megközelíti a Force Indiát.

15:30
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

15. kör Button KERS nélkül védekezik

Webber egy pillanatra megelőzte, a két autó centikre volt egymástól a DRS zóna végén, de aztán a sikánból a McLaren jött ki jobban. Buttona utójában nem működik a KERS, a McLarentől szóltak neki, hogy próbálja újraindítani a rendszert - ezzel rengeteg időt veszít.

15:31
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

16. kör Massa a bokszban

Ezek szerint a Ferarri kétszer fog kiállni. Közben Alonso 1,9 másodpercre faragta le a hátrányát Hamiltonhoz képest.

15:32
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

16. kör Hamilton, Alonso és Button a bokszban

A sorrend megmarad köztük. A McLaren négy tizeddel gyorsabban cserélt kereket, mint a Ferrari. Schumachert közben Sutil megelőzte, de mindketten kiálltak kereket cserélni.

15:33
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

17. kör Webber is a bokszban

Ezzel Hamilton visszavette a vezetést, a pálya utolsó szektorában abszolút legjobb részidőt futva. Az előnye ismét 2,6 másodperc Alonsóval szemben.

15:35
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

17. kör Webber kiállása elnyúlik

Valamiért 9,4 másodpercig tartott a kerékcseréje, ezzel nemcsak Button, hanem Massa mögé is hátraesett.

15:36
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

18. kör Hamilton növeli az előnyét

Megfutotta a leggyorsabb kört 1:44.921 alatt - ezzel először növelte az előnyét 3 másodperc fölé Alonsóval szemben. Button 12,5-tel van a Ferrari mögött. Petrov di Restát üldözve kicsúszott, de rögtön utána kiment a bokszba.

15:37
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

19. kör Di Resta egy kiállásra hajt

Ezért marad kint a kemény gumikon. A tervek szerint az utolsó 30 körre tennék fel autójára a lágyakat, bár ez is necces.

15:39
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

20. kör Schumacher megelőzi Di Restát

Természetesen a sokkal frissebb és gyorsabb lágy gumikon. Di Restának szólnak, hogy a stratégiája amúgy jónak tűnik, mert a kiállása után lágy gumikon lesz, míg a többiek a keményen.

15:40
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

21. kör Button lerázta Massát

Lasan 1,8 másodpercre növelte előnyét a Ferarrival szemben, amelyhez hátulról Webber körönként durván fél másodperccel közeledik.

15:41
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

21. kör Lement a nap

Az aszfalt most kezd majd hűlni, ami befolyásolhatja az erőviszonyokat. Buemi a futómű hibája miatt kénytelen volt feladni a küzdelmet.

15:43
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

23. kör Sutil közeledik Rosberghez

Jelenleg a 7. helyen van, és nemcsak Schumachertől húz el, hanem Rosbergnél is gyorsabb. Igaz, még 9,8 másodpercre van tőle, ezért nem valószínű, hogy utoléri.

15:43
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

22. kör Kobajasi megelőzi Maldonadót

Ezzel megszerzi tőle a 10. helyet. A Williams gumijai már nagyon kopottak, mert még nem járt a bokszban.

15:45
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

24. kör Button tartja a lépést Hamiltonnal

Érdekes módon KERS nélkül is nagyjából olyan tempót diktál, mint Hamilton az élen, aki tartja a körülbelül 3-3,5 másodperces távolságot Alonsóhoz képest. Kérdés, hogy tudna-e gyorsabban menni, vagy ez a maximum tőle.

15:49
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

26. kör Schumacher elkezd begyorsulni

Érdekes módon ugyanúgy, mint két hete Indiában, megint a második etapban kezd gyorsabb lenni Rosbergnél. Most teljesen egy tempót diktál Sutillal.

15:50
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

27. kör Webber megközelítette Massát

Már csak 1,6 másodperc a lemaradása tőle, pedig az etap elején 5 volt, úgyhogy hamarosan támadási távolságba ér a Ferrarihoz képest.

15:51
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

26. kör Hamiltonnak szólnak, hogy kímélje a gumikat

A BBC szerint megkérik, hogy spóroljon, mert ha akarná se tudna gyorsabban menni. Ehhez képest ebben a pillanatban megfutotta a leggyorsabb kört, és vert rá néhány századot.

15:52
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

28. kör Di Resta végre a bokszban

Pont a féltáv előtt. Most már könnyebb az autója, de majd meglátjuk, hogy így taktikai előnybe fog-e kerülni a lágy gumikon a verseny második felében.

15:53
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

29. kör Webber támadhatja Massát

Egy másodpercen belülre ért hozzá képest. Míg Massa éppen nincs DRS-távolságban Buttonnal szemben. Hamilton közben ismét leggyorabb kört futott, és 4 másodperc fölé növelte előnyét Alonsóval szemben.

15:55
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

30. kör Maldonado áthajtásos büntetést kap

A kék zászlók figyelmen kívül hagyása miatt kapja a büntetést. Néhány körrel ezelőtt, amikor kijött a bokszból, láttuk, hogy a bokszkijárati alagút falának kishíján nekiment.

15:56
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

30. kör Webber megelőzi Massát

A brazil egész évben nem végzett az 5. helynél előrébb, úgyhogy nem hagyja magát és visszaveszi a helyét Webbertől.

15:58
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

30. kör Hamilton előnye 5 másodperc

5,6-ra növeli. Ebben a szakaszban úgy tűnik, a McLaren jobban bánik a gumikkal, mint a Ferrari.

15:59
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

32. kör Massáék lemaradtak Buttontól

A párharcuk Webberrel lehetőséget adott a McLarennek, hogy meglógjon, és így már 3,7 másodperccel halad a Ferrari előtt.

16:01
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

33. kör Button KERS-e újra működik

Azonnal elkezdett 1:44.8 körüli köröket futni, egy tempót diktálva Hamiltonékkal, és 6 másodpercre elszakadva Massáéktól.

16:02
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

33. kör Maldonado feltartja Webbert

Pedig már kapott egy büntetést a kék zászlók figyelmen kívül hagyása miatt.

16:03
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

33. kör Alonsóé a leggyorsabb kör

Megelégelte, hogy Hamilton elhúz tőle, és két kör alatt 4,4 másodpercre faragta le a hátrányát.

16:04
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

35. kör Sutil belassul

Lehet, hogy kezdenek kopni a gumijai, mert az elmúlt három körben majdnem három másodpercet vesztett Schumacherhez képest, aki most 1,8-cal van mögötte. A sportfelügyelők közben Maldonadót és Alguersuarit is vizsgálják a kék zászlók figyelmen kívül hagyása miatt.

16:06
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

36. kör Webber a bokszban

Ismét lágy gumikat kapott - vagyis mégegyszer ki fog állni, mert a keményeket még nem használta. A Red Bull ezek szerint három kiállásos taktikával teljesíti a távot. Webbernek most teljes erőbedobással kell hajtania.

16:07
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

37. kör Button is bejön a bokszba

Ahogy Sutil is. Közben Sennát is vizsgálják a sportfelügyelők a kék zászlók figyelmen kívül hagyása miatt. És már meg is született az ítélet: ő is áthajtásos büntetést kap.

16:09
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

37. kör Alonso taktikai győzelemre törekszik

Állítólag az a terv, hogy sokkal tovább hagyják kint a pályán, mint Hamiltont, aki általában hamarabb elkoptatja a gumijait. Tény, hogy Alonso folyamatosan gyorsabb köröket fut, de kétséges, hogy ez a taktika beválna-e. A Ferrari valószínűleg minél későbbre akarja halasztani, hogy fel kelljen használnia a keményebb gumikat. Közben Schumacher autójáról letörik egy darab.

16:10
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

38. kör Átmenetileg Massa a harmadik

Button és Webber bokszkiállása után. Az ausztrál közben megfutotta az eddigi leggyorsabb kört 1:43.671 alatt. Csak 2,2 másodperccel van Button mögött, és sokkal gyorsabb nála, viszont valószínűleg eggyel több kiállás vár rá, úgyhogy esélytelen, hogy megelőzze a verseny végén.

16:13
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

40. kör Webber utolérte Buttont

Sokkal gyorsabb, de kérdés, hogy meg tudja-e előzni a McLarent a Red Bull gyengébb végsebességével. Pedig ezen áll vagy bukik a stratégiája... Ha nem előzi meg, akkor még Massával szemben is vesztésre áll.

16:14
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

40. kör Hamilton kimenekült a bokszba

Alonso 3 másodpercet hozott rajta az utóbbi körökben, és megfutotta egyéni legjobbját, ahogy a McLaren megérkezett a bokszba. Közben a Ferrari kihívta Massát, alighanem rajta kísérletezik ki, hogy mennyi idő alatt melegszik be a keményebb gumi.

16:16
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

41. kör Alonso alaposan odaver

A használt lágy gumik itt is gyorsabbak lehetnek, mint az új jkemények. Alonso ügyesen takarékoskodott a gumijaival, és a verseny során először 1:44 alatti kört futott, éppen amikor a legnagyobb szüksége van rá, ha meg akarja előzni Hamiltont. Ez a küzdelem nem lefutott! Hamilton is egyéni legjobbat fut, de lassabb.

16:17
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

42. kör Hamilton időt veszít Barrichello mögött

A lekörözéssel, de így is csak alig két tizeddel lassabb Alonsónál, akinek az előnye kereken 20 másodperc.

16:18
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

42. kör Webber végre megelőzte Buttont

A DRS-sel sikerült neki. Schumacher közben kijött a bokszba.

16:19
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

43. kör Alonso elbukja a bokszban

Nagyjából két másodpercet vesztett a kerékcserénél, mert nehezen ment fel a bal első kerék - körülbelül ennyivel Hamilton mögé ért vissza a pályára.

16:21
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

44. kör Hamilton ismét vezet

A már bemelegedett gumikon 1:43-as köröket fut, máris 4,4 másodperccel vezet Alonso előtt. Míg a sorozatban leggyorsabb köröket futó Webber utolérte Rosberget

16:23
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

45. kör Massa rámegy egy alkatrészre

Ami Barrichello autójáról szakadt le az imént.

16:24
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

45. kör Webber megelőzi Rosberget

A harmadik helyen. Ez pozícióharc volt, hiszen mindkettejüknek még egy kiállása van hátra.

16:25
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

46. kör Schumacher taktikával győzte le Sutilt

Bejött neki, hogy később váltott a keményebb gumikra, mert ezzel visszaelőzte, és mostmár lassan, de biztosan húz is el tőle: 1,4-ről 1,8 másodpercre növelte az előnyét.

16:26
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

47. kör Di Restának nem vált be az egy kiállás

Kilencedik helyen van, 22 másodperccel saját csapattársa mögött, amikor már egyiküknek sincs hátra több kerékcseréje.

16:27
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

47. kör Kobajasi megelőzi Pérezt

A Saubernél ő kerül ki győztesen a testvérharcból, megszerezve a 10. helyért járó pontot.

16:28
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

48. Webber 1 másodperccel gyorsabb mindenkinél

Már 1:42.907-es eredményt ért el, miközben mindenki mást 1.44 fölötti köröket fut. Ha így folytatja, akkor mégiscsak Massa elé térhet vissza harmadik kerékcseréje után.

16:29
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

48. kör Rosberg a bokszban

Hihetetlen sokáig bírta ugyanazzal a garnitúra gumival, hat körrel később állt ki, mint csapattársa, akinél ezen a versenyen sokkal gyorsabb.

16:30
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

49. kör Massa kisodródik

Egy derékszögű balosban egyszerűen driftel, ezzel lényegében biztosan elvesztette a helyét Webberrel szemben, mert bukott 6 másodpercet az első szektorban.

16:31
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

51. kör Hamilton előnye 6 másodperc

A győzelme már nem forog veszélyben, ha csak nem jön közbe valami. Hátrébb Kobajasi körönként majdnem egy másodpercet ver a már kopott lágy gumikon küszködő di Restára, de már nem lesz elég ideje, hogy utolérje a verseny végéig.

16:35
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

52. kör Ricciardo feladja a versenyt

Ezzel ő a negyedik kieső Vettel, D'Ambrosio és Buemi után.

16:37
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

53. kör Webber bánhatja a hosszú kerékcserét

Körülbelül 6 másodpercet vesztett vele, anélkül csak 2-3 másodperc hiányozna neki ahhoz, hogy legyőzze Buttont ezzel a három kiállásos taktikával.

16:38
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

54. kör Kilazult egy bólya

A 13-as kanyarnál emiatt sárga zászlókat lengetnek.

16:39
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

54. kör Webber bejön a bokszba

Ahogy arra számítani lehetett, az utolsó előtti körben vált a kemény gumikra, minden bizonnyal a 4. helyre fog visszajönni Massa elé.

16:40
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

55. kör Hamilton idei harmadik győzelmét aratja

Ebben utoléri Buttont. Ez a siker most nagyon kellett neki.

16:42
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

Rosberg alig végzett Massa mögött

1,7 másodperccel a Ferrari mögött ért célba, az utolsó körét még 1:43.9 alatt teljesítette. Viszont 23,6-ot vert Schumacherre a verseny alatt.

16:43
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

Schumacher leparkol a levezető körön

Valószínűleg nem maradt volna elég benzin a tankjában, a Mercedes elszámolta magát. Ugyanez történt velük anank idején Németországban is.

16:44
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

Kockás zászlót mintáz a luxushotel

A pálya felett átívelő látványos szálloda világítása ezúttal a kockás zászló mintázatát mutatja.

16:45
november 13, 2011
Vágólapra másolva!

Hamilton édesanyjának kíván boldog szülinapot

A csapatrádión neki ajánlotta a győzelmét. A versenyzők visszaértek a dobogó alá, Hamilton a kerítésen átugorva rohan csapatához, akik boldogan ölelgetik. Nagyon kellett már ez a győzelem...