A Mercedes alaposan kiszúrt a csapatot elhagyó Lewis Hamiltonnal

Lewis Hamilton
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Lewis Hamilton of Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team is seen during the first practice session ahead of the F1 Grand Prix of Mexico, at Autodromo Hermanos Rodriguez, in Mexico City, Mexico on October 27, 2023. Daniel Cardenas / Anadolu (Photo by Daniel Cardenas / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Mercedes Forma–1-es csapata olyan záradékot épített a tavalyi hosszabbításnál Lewis Hamilton szerződésébe, ami megakadályozza a brit pilótát abban, hogy az eligazolása esetén más Mercedes-alkalmazottakat is könnyedén magával vigyen.

Február 1-jén derült ki, hogy Lewis Hamilton a 2025-ös szezontól a Ferrari versenyzője lesz, így tizenkét év után távozik a Mercedes csapatától. A brackley-i istállónál több személlyel is szoros kapcsolatot épített ki Hamilton, akiket valószínűleg szívesen magával csábítana a Ferrarihoz, ám sajtóértesülések szerint erre nem igazán van lehetősége.

Peter Bonnington a kezdetektől segíti Lewis Hamiltont a Mercedesnél, de a Ferrarihoz nem biztos, hogy követheti őt Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Bryn Lennon - Formula 1

12 év után véget érhet a Hamilton-Bonnington kapcsolat

2023 augusztusában, amikor a Mercedes meghosszabbította Hamilton szerződését, egy olyan záradék került bele a kontraktusba, amellyel lényegében megakadályozta a csapat, hogy egyszerre többen távozzanak Hamiltonnal együtt – sőt, a brit pilóta nem is javasolhatja az alkalmazottaknak, hogy kövessék őt.

„Ez egy olyan kikötés, amit a menedzserek szerződéséhez illesztenek, hogy

– írta a Motorsport.

A Mercedestől a Ferrarihoz jövőre Hamilton mellett Loic Serra is csatlakozik, aki a fejlesztői csapat fontos szereplőjeként már korábban jelezte a távozását.

Hamilton azonban minden bizonnyal Peter Bonnington versenymérnököt és Andrew Shovlin vezető mérnököt is szívesen magával vinné,

akikkel szintén jó kapcsolatot ápol, és akiknek a jövője még nem dőlt el.