"Teljes mértékben alulértékelt vagyok!" - kiborult a négyszeres világbajnok F1-es legenda

Forma-1, Alain Prost
French former F1 champion and special advisor to Renault Sport F1, Alain Prost, is pictured prior to the start of the F1 Mexico Grand Prix at the Hermanos Rodriguez circuit in Mexico City on October 28, 2018. (Photo by Alfredo ESTRELLA / various sources / AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi legendás francia autóversenyző, Alain Prost szerint sokan alulértékelik az ő Forma-1-es pályafutását. Az egykori pilóta úgy látja, jobb pilóta volt, mint a tragikus körülmények között életét vesztő brazil Ayrton Senna.

Alain Prost: alulértékelik a pályafutásomat!

A francia versenyző nemrég a Motor Sport Magazine-nak adott exkluzív interjút, ahol nem rejtette véka alá a véleményét. Alain Prost - aki az egyik legjobb Forma–1-es pilóta valaha,

hiszen a négy bajnoki címe és 51 futamgyőzelme nagyon magasra helyezi őt az örökranglistákon - többek között elmondta, hogy szerinte alulértékelik az ő F1-es pályafutását.

Alain Prost szerint alulértékelik a pályafutását Forrás: AFP/Alfredo Estrella

Ugyanis hiába azonban ezek a számok, őt mégis viszonylag ritkán említik egy lapon mondjuk Lewis Hamiltonnal, Michael Schumacherrel vagy Ayrton Sennával.

Prost szerint mindez pedig azért lehet, mert az emberek egyszerűen alulértékelik őt és karrierjét, hiába voltak olyan csapattársai, mint Niki Lauda, Keke Rosberg vagy a már többször említett Senna, kinek pályafutásával lényegében egybeforrt a sajátja - írja a Motorsport.

„Csak 1988-ban derült ki igazán, mennyire jó, hiszen akkor egyforma autóban ültünk. Már az első imolai tesztünknél éreztem, hogy ez nehéz lesz. „Keke is hihetetlen volt, az egyik legjobb csapattársam. Aztán

Alain Prost: Gyorsabb voltam, mint Ayrton Senna

A két versenyző mentalitása ráadásul szöges ellentéte volt egymásnak, a „tűz és jég" párviadala volt ez.

Ayrton komolyabb magabiztosságot sugárzott.

Én voltam a „Professzor", a rideg versenyző, ő pedig a szenvedélyes, misztikus pilóta, ami bejött az embereknek. Általában az időmérőkön tudott engem lenyűgözni, de versenykörülmények között soha. Akkor általában én voltam a gyorsabb.

Olykor felteszem magamnak a kérdést, hogyan fognak rám emlékezni? Viccnek hangzik, de teljes mértékben alulértékelt vagyok! Tudom, látom. Nem tudom, miért, de bizonyos szempontból ez az én imázsom."

Hozzátette, úgy tűnik, ez már sosem fog változni.

"De nézzék meg a többi csapattársam: John Watson, René Arnoux, Eddie Cheever, Niki, Keke, Stefan Johansson, Nigel Mansell, Jean Alesi és Damon Hill. Senki sem beszél róluk. Öt világbajnok is a csapattársam volt, szóval elég nagy kár ezért. A helyzet azonban már csak ilyen. Manapság ott a közösségi média, és mindenki a csatáinkról beszél. Néha nem értem ezt. A karrierem nem csupán két vagy három évig tartott" – zárta Prost.