Vágólapra másolva!
Toto Wolff, a Forma-1-es Mercedes istálló csapatfőnöke gondban van, hiszen a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a szezon végén a Ferrarihoz szerződik. A brit pilóta távozása beindította az átigazolási piacot, így sokakat foglalkoztat, hogy George Russell mellett ki lesz jövőre a Mercedes másik pilótája. Természetesen Toto Wolffot is megkérdezték, hogy kiben gondolkodik a Mercedes, az osztrák csapatfőnök pedig meglepő választ adott.

Hamilton távozásával a 2025-ös szezontól megüresedik egy ülés a Mercedesnél, a Forma-1 szerelmesei pedig azonnal elkezdtek spekulálni azon, hogy ki lehet méltó utódja a Mercedesszel hat világbajnoki címet nyerő brit pilótának.

Lewis Hamilton távozása mindenkit sokkolt a Forma-1-ben Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

„Nem gondoltam volna, hogy Lewis azt mondja majd, hogy jövőre a Ferrarival fog versenyezni, ezért nem zárnék ki semmit sem az F1-ben.

A pilóták döntenek arról, hogy melyik istállónál vezetnek-e vagy sem. Ez a körülményektől is függ. És ha egy versenyző egy bizonyos pont után azt mondja, hogy nem akar tovább vezetni, akkor nincs sok lehetőség a jogorvoslatra. Ezért nem zárnék ki semmit és senkit, sosem” – idézi a total-motorsport.com a Mercedes csapatfőnökét, aki hangsúlyozta, hogy Hamilton távozása váratlanul érte, de ez egyben egy izgalmas lehetőség is a jövőre nézve.

Alig várom, hogy a kollégáimmal azon dolgozhassunk, hogy meghozzuk a megfelelő döntéseket arról, hogy ki üljön jövőre a pilótafülkébe. Talán itt az alkalom, hogy valami merészet tegyünk”

– tette hozzá Toto Wolff.

Sokan szívesen látnák Fernando Alonsót a Mercedesnél. A 42 éves spanyol legenda szerződése a szezon végén lejár az Aston Martinnál, nem mellesleg a Mercedes az Aston Martin motorszállítójaként szolgál, így a két csapat között meg is van a kapcsolat.

Fernando Alonso lehet Lewis Hamilton utódja? Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora

Ami biztos, hogy az idei szezon végeztével 13 pilótának fog lejárni a szerződése, így a Mercedesnél bőven tudnak majd kikből csemegézni.

Mindig arra fogunk törekedni, hogy a lehető legjobb pilótakombinációt ültessük az autónkba, és minden egyes ilyen egyeztetést el fogunk végezni.

Látható, milyen gyorsan változhat a helyzet. Ugyanakkor természetesen tiszteletben tartjuk a meglévő szerződéseket” – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.