Vágólapra másolva!
Szinte az egész nemzetközi sportsajtót megdöbbentette a hír, miszerint Lewis Hamilton otthagyja a Mercedest és 2025-től a Ferrarinál folytatja F1-es karrierjét. Brit sajtóhírek szerint a német istálló csapatfőnöke, Toto Wolff az utolsó pillanatban értesült a hétszeres világbajnok meglepő döntéséről.

Döbbenetes bejelentés történt az F1 világában csütörtökön, ugyanis hivatalossá vált, hogy Lewis Hamilton 2025-ben otthagyja a Mercedest és a Ferrarinál folytatja pályafutását. A szenzációs átigazolás váratlannak számított, ám nem volt előzmény nélküli, az olasz csapat elnökével John Elkann-nal régóta jó kapcsolatot ápolt a hétszeres világbajnok. A Ferrarival kapcsolatos pletykák azonban nyár végén elcsitultak, amikor Hamilton aláírta 2025 végéig szóló, valójában 1+1 éves megállapodását a Mercedesszel.

Lewis Hamilton 2025-től a Ferrarinál folytatja Forrás: instagram.com/fabriziorom

Wolff az utolsók között tudhatta meg, mire készül Hamilton

Brit sajtóinformációk szerint nemrégiben került ismét terítékre Hamilton átigazolása a Ferrarihoz, az események pedig hirtelen felgyorsultak. Az olaszok pilótáit, Charles Leclerc-t és Carlos Sainzcot nem érte váratlanul a bejelentés, a Mercedesnél azonban mindenki sokkot kapott.

Toto Wolff csapatfőnök állítólag mindössze 36 órával a bejelentés előtt tudta meg, hogy a hétszeres világbajnok távozni akar,

ráadásul Hamilton csütörtökre még egy találkozót is megbeszélt az osztrák üzletemberrel.

A motorsport.com szerint kissé máshogy zajlottak a történtek, ugyanis Wolff és Hamilton szerdán találkozott a 39 éves versenyző oxfordi otthonában, ahol a Mercedes főnöke megtudta a hírt - számolt be róla a formula.hu. Abban több hírforrás is egyetért, hogy

Wolff az utolsó pillanatban értesülhetett a sztárpilóta távozásáról,

ezért a technikai igazgatóval, James Allisonnal hirtelen össze kellett hoznia egy gyűlést a Mercedes gyárában, hogy közöljék a történteket az istálló munkatársaival.

Toto Wolffot meglepte Lewis Hamilton döntése Forrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

"A Lewisszal való kapcsolatunk a sport történetének legsikeresebb együttműködése volt, és erre büszkén tekinthetünk vissza. Lewis mindig is fontos része lesz a Mercedes motorsport történelmének.

és izgalmas a jövőre vonatkozó lehetőségeinken gondolkodni" - mondta diplomatikusan Hamilton távozása után Wolff, aki hozzátette, hogy idén még megpróbálnak egy erős szezont összehozni közösen.