Földrengés a Forma-1-ben: az egész világot sokkolta Hamilton döbbenetes döntése

Forma-1, Amerikai Nagydíj 2023, Lewis Hamilton
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 21: Second placed Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes talks as he is interviewed in parc ferme after the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of United States at Circuit of The Americas on October 21, 2023 in Austin, Texas. Rudy Carezzevoli/Getty Images/AFP (Photo by Rudy Carezzevoli / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó szerint Lewis Hamilton célja az új csúcsot jelentő nyolcadik világbajnoki cím megszerzése, ezért igazol az idény végén a Mercedestől a Ferrarihoz. A lapok földrengésszerű bejelentésről írnak.

Anglia
The Sun:
"Lewis Hamilton megtörte a hallgatást és egy 134 szavas, érzelmes levélben írta meg, hogy a Mercedestől a Ferrarihoz távozik."

Daily Mail:

Lewis Hamilton 2025-től a Ferrarinál folytatja Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Rudy Carezzevoli

The Times:
"Az idei autó még ki sem gördült a pályára, amikor Hamilton bejelentette, hogy a Ferrarihoz szerződik, ezzel hatalmas nyomás alá helyezte a Mercedest és Toto Wolff csapatfőnököt."

The Telegraph:
"Hamilton mindenképpen meg akarja nyerni nyolcadik világbajnoki címét. Ha úgy érezte volna, hogy ez a Mercedesszel sikerülhet, akkor nem jelenti be távozását. Úgy döntött, hogy a Ferrari jobb választás."

The Independent:

Most Hamiltonnak kell beköltöznie a házba, amit Schumacher épített fel. És meg kell dönteni a rekordot, amit a szintén hétszeres világbajnok német pilótával közösen tart."

The Guardian:
"Hamiltonnak már nem kell bizonyítani, hogy ő minden idők legsikeresebb Forma-1-es pilótája. De ha a Ferrarival is világbajnok lesz, akkor majd úgy emlékezünk a mostani váltásra, mint dicsőséges öröksége utolsó fejezetére."

Olaszország:
La Repubblica:
"Az ember, aki átírta a Forma-1 rekordjait, vissza akar térni a csúcsra. Ha a Ferrari felnő a feladathoz, akkor Hamilton, aki jövőre negyvenéves lesz, a Vörösökkel is megmutathatja tehetségét."

Corriere dello Sport:
"Az órákig tartó pletykák után, amelyek megdobogtatták a Ferrari-rajongk szívét, megjött a hivatalos bejelentés: Hamilton otthagyja a Mercedest és 2025-ben Maranellóba költözik."

Gazzetta dello Sport:
"A hétszeres világbajnok jövőre a Vörösök kormányánál ül.

Corriere della Sera:
"Lewis Hamilton 2025-től Ferrari-pilóta lesz. Újra sporttörténelmet írhat."

Franciaország:
Le Monde:
"Földrengés a Forma-1-ben."

RMC Sport:
"Az évszázad átigazolása: Hamilton a Mercedestől a Ferrarihoz megy. Egy új korszak kezdete."

L'Équipe:
"2024. február 1.: a nap, amelyre a Forma-1 történetében mindig emlékezni fognak. Amikor a Ferrari egy hétszeres világbajnokot vett, hogy nyolcszoros világbajnok legyen belőle, amivel megelőzhetné a legendás Michael Schumachert."

Lewis Hamilton jövőre már a Ferrari sikereiért küzd Forrás: instagram.com/fabriziorom

Spanyolország:
Mundo Deportivo:

"Meglepetés mindenkinek. Az évszázad aláírása a Forma-1-ben."

As:
"A közlemény rövid, de történelmi: a Ferrari bejelentette, hogy többéves szerződést kötött Lewis Hamiltonnal. Egy megállapodás csomag, amely földrengést okozott a pilóták piacán és Hamiltont újra a középpontba állította."

El Pais:
"Az egyik legzseniálisabb manőver a Forma-1-ben: a Ferrari megszerezte minden idők legsikeresebb pilótáját."

Egyesült Államok:
USA Today:
"Lélegzetelállító bejelentés: Hamilton elhagyja a Mercedest és a Ferrarihoz igazol."

ESPN:

Egy év múlva a legsikeresebb pilóta a sportág történetének leghíresebb csapatában versenyez. Valószínűleg övé lesz a legjobban fizető állás a Forma-1 történetében."