Vágólapra másolva!
Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia kénytelen volt a pálya széléről nézni a 2023-as Forma-1-es szezont, miután elvesztette ülését a Haasnál, de a német pilóta még nem mondott le arról, hogy a jövőben visszatérjen a rajtrácsra.

Mick Schumachert tavaly váltották le a Haasnál jóval tapasztaltabb Nico Hülkenbergre, miután a 24 éves német pilóta kiábrándító eredményeket hozott, ráadásul egyik baleset követte a másikat. Schumacher elveszítette a versenyzői ülését a Haas csapatánál, végül a Mercedesnél kötött ki, ahol tartalékként szerepelt az előző szezonban.

Mick Schumacher bízik benne, hogy lesz még esélye a Forma-1-ben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Hasan Bratic

A kis Schumacher idén újra autóversenyzőként bizonyíthatja a tehetségét. Igaz, örök álma, a Forma-1 helyett egyelőre csak a hosszútávú gyorsasági autós világbajnokságon (WEC) szereplő Alpine pilótájaként.

Annak ellenére, hogy Schumacher elkötelezte magát egy új versenysorozat mellett, a Bildnek elmondta, hogy továbbra is nyitott mindenre, és nem zárta ki, hogy visszatér a Forma-1-be.

Arra a kérdésre, hogy szerinte megérdemel-e egy második esélyt, Schumacher így felelt:

"Igen, mert tudom, hogy megvannak hozzá a képességeim.

– mondta Mick Schumacher, aki hozzátette, hogy jelenleg nem lát a junior szériákból felbukkanó tehetségeket, de tudja, hogy semmi sincs ingyen, így teljesítenie kell ahhoz, hogy újra számításba vegyék a legmagasabb szinten.