Nem mondanak le őrült tervükről a Forma-1 vezetői

F1 American Grand Prix 2023,American Grand Prix,Austin,Circuit of The Americas,competit Horizontal
TEXAS, UNITED STATES - OCTOBER 22: Kevin Magnussen of Haas F1 team (20) and Fernando Alonso of Aston Martin F1 team (14) compete at the F1 American Grand Prix at the Circuit of The Americas in Austin, Texas, United States on 22 October 2023. Celal Gunes / Anadolu (Photo by Celal Gunes / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1 és a MotoGP vezetői továbbra sem akarnak lemondani arról, hogy egy közös esemény keretén belül rendezzenek futamokat a jövőben.

Forma-1 és MotoGP egy helyszínen?

2023 tavaszán merült fel először az az elképzelés, miszerint a legmagasabban rangsorolt autós és motoros világbajnoki széria közös hétvégét rendezzen, azonban számos akadálya van annak, hogy egy ilyen jellegű "szuperhétvégét" biztonságosan lehessen kivitelezni. A helyszínek közül Barcelona, a Red Bull Ring, Silverstone és Austin merült fel, mint lehetséges jelölt, ám a pályákon több módosítást is végre kellene hajtani, hogy azok mindkét versenysorozat számára optimálisak legyenek.

Austin megfelelő helyszín lehet, amennyiben zöld utat kap a kezdeményezés Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Celal Gunes

A biztonsági kérdések mellett a marketingszempontokat is figyelembe kellene venni,

ugyanis az F1 és a MotoGP eltérő szponzorokkal rendelkezik, valamint az is gondot okozhat, hogyan helyezzék el felszereléseiket az egyes csapatok a szűkösnek mondható garázsokban.

"Stefano Domenicalival, akivel évek óta remek kapcsolatot ápolunk, egy ideje már gondolkodunk ezen. Egyértelmű, hogy nem könnyű a dolog, de azt kijelenthetem, hogy az ötlet nem hagy nyugodni bennünket. Ha sikerül, megcsináljuk!" - mondta a MotoGP ügyvezetője, Carmelo Ezpeleta.

A MotoGP ügyvezetője bizakodó a közös "szuperhétvége" kapcsán Forrás: ANP via AFP/Vincent Jannink

A Forma-1 idei szezonja február 29-én rajtol Bahreinben, míg a MotoGP új idénye március 10-én veszi kezdetét a Katari Nagydíjjal.