Vágólapra másolva!
A Red Bull és a Toro Rosso korábbi F1-es pilótája, Danyiil Kvjat nemrég elárulta, hogy Helmut Marko többször is kirúgással fenyegette, emellett Carlos Sainzcal is sokszor összetűzésbe került.

Helmut Marko kirúgással fenyegette, Carlos Sainzcal őrült csatákat vívott Danyiil Kvjat

Az orosz és a spanyol versenyzőt 2010-ben a Red Bull ugyanabba a csapatba tette a Formula BMW szériában, amikor még messze voltak az F1-es karrierjüktől. Az osztrák istálló tanácsadója, a most 80 éves Helmut Marko már akkor is rengeteget követelt tőük, Kvjat elmondása szerint kirúgással is fenyegette.

Hockenheimben aztán le kellett győznöm Carlost" - emlékezett vissza Kvjat, akit később Max Verstappen érkezése miatt küldtek el a Red Bull F1-es csapatától.

Danyiil Kvjat és Carlos Sainz a Toro Rossónál csapattársak voltak az F1-ben Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

Az állandó teljesítménykényszer miatt az orosz pilóta többször összetűzésbe keveredett Sainzcal - a spanyollal csapattársak voltak az F1-ben a Toro Rossónál -, kettejük vitáiról érdekes részeteket árult el.

"Manapság én és Carlos jó barátok vagyunk, de amikor márkatársak voltunk, akadt néhány vitánk.

mondta az egykori F1-es versenyző, aki a száguldó cirkuszban először a Toro Rossótól kapott ülést, mert a többi versenysorozatban jobban teljesített spanyol riválisánál.