Vágólapra másolva!
A legendás Forma-1-es csapatfőnök, Eddie Jordan egy podcast-műsorban felidézte, mennyire dühös lett az 1997-es Luxemburgi Nagydíjon, ahol a két versenyzője összeütközött egymással.

Eddie Jordan káromkodva szidta a saját versenyzőit

Eddie Jordan nemrég minden idők legnagyobb F1-es versenyzőjéről, Michael Schumacherről árult el meglepő részleteket, majd egy másik korábbi emlékezetes történetet is felelevenített. Az 1997-es Luxemburgi Nagydíjon Michael testvére, Ralf Schumacher, valamint Giancarlo Fisichella voltak a Jordan pilótái, akik a második helyért csatáztak egymással a futamon, ám az egyik éles kanyarban összeütköztek.

A csapatfőnök a történtek láttán borzasztóan dühös lett és káromkodva esett neki a két meggondolatlan versenyzőnek.

Eddie Jordan nagyon dühös lett a pilótáira Forrás: AFP/Patrick Hertzog

"A 97-es autó nagyon erős volt, és úgy láttam, hogy amikor Giancarlo a második helyen állt, nem volt hajlandó átadni azt Ralfnak, mert ő sokkal gyorsabb volt. A hajtűkanyarhoz érve aztán egymásnak mentek. Teljesen kiakadtam! Még a világ legliberálisabb országában is cenzúrázták volna, amit mondtam, annyira mérges voltam rájuk.

árulta el Jordan a Formula for Success podcastben, milyen dühös lett a történtek miatt.

Eddie Jordan megbüntette a pilótáit

A most 75 éves szakember később ugyan lehiggadt, de sosem tudta vicces eseményként felfogni a dolgot. Jordan azt is elárulta, hogy Schumachert és Fisichellát sajátos módon büntette meg, hogy érezzék a súlyát annak, milyen óriási hibát követtek el.

"Nagyon jól éreztem magam a csapatban, briliáns fiatal mérnökeink voltak, így óriási bűn volt, hogy mindkét kocsi összetört.

és ugyanannyi időt kellett szánniuk erre, mint a szerelőknek, hogy lássák, milyen fájdalmat okoztak a többi csapattagnak" - írta meg a motorsport.com, miként büntette meg a német és az olasz versenyzőt a korábbi csapatfőnök.