Így tiszteleg legendás apja emléke előtt Niki Lauda fia - fotó

forma-1, 1983 nyugat-amerikai nagydíj, long beach, niki lauda, mclaren
Austrian Formula One driver Niki Lauda steers his Mac Laren car into the pitts during the Toyota Long Beach Grand Prix, 27 march 1983. Niki Lauda placed second ahead French René Arnoux. England's John Watson won the race. (Photo by STF / LEHTIKUVA / AFP)
Vágólapra másolva!
A legendás Forma-1-es versenyző, a közel öt éve meghalt Niki Lauda fia, Lukas Lauda a Dakar-ralin az édesapja 1984-es McLarenjének festésével áll rajthoz.

A legendás Niki Lauda emléke előtt tiszteleg a fia a Dakar-ralin

Niki Lauda az F1 történetének legnagyobb versenyzői közé tartozott, a Ferrari és a McLaren színeiben is csúcsra ért a száguldó cirkuszban, ahol három alkalommal lett világbajnok, ráadásul egy szörnyű balesetből is felépült. A legendás pilóta közel öt évvel ezelőtt halt meg, de a Lauda név fennmaradt az autósportok világában, ugyanis az egykori Forma-1-es klasszis fia, Lukas Lauda is versenyez, ott van az idei Dakar-rali mezőnyében.

Niki Lauda a legendás McLaren volánja mögött Forrás: AFP/Stf

A 45 éves pilóta a Dakaron az édesapja előtt tiszteleg, ugyanis annak az 1984-es McLarennek a festésével áll rajthoz, amellyel Niki Lauda megnyerte pályafutása utolsó vb-címét az F1-ben.

Lukas Laudának a teljes szettje édesapja ikonikus autóját mintázza, a sisakján még a híres Marlboro-logó is megtalálható.