"Ez sz.r. Olyan, mint egy cirkusz" - dühöngve szidta az F1-et Verstappen

Max Verstappen
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen looks on after the qualifying session for the Las Vegas Formula One Grand Prix on November 18, 2023, in Las Vegas, Nevada. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull háromszoros világbajnoka, Max Verstappen szerint könnyű elveszni a Forma-1 gyakran módosuló szabályai között. A holland pilóta változtatást sürget, mert sok esetben kaotikusnak érzi a jelenlegi körülményeket.

Verstappen gyűlöli a sprintfutamokat az F1-ben

Verstappen már a 2023-as idény közben is többször hangot adott annak, miszerint a sprintfutamoknak nem sok értelmét látja, és nem bánná, ha ezeket eltörölnék a jövőben, vagy sokkal érdekesebbé, izgalmasabbá tennék őket.

"Egy sprintversenyből nagyjából már tudod, hogy mi fog történni másnap. Persze adódhatnak rendhagyó körülmények, például változhat az időjárás, de általában már a sprint alapján meg tudod ítélni, kinek milyen a versenytempója.

bosszankodott a holland sztár.

Max Verstappen nem igazán kedveli az F1-es sprintfutamokat Forrás: AFP/Jim Watson

Idén is hat sprintfutamra lehet majd számítani a világbajnokságon, két helyszínmódosítással, ám az még kérdéses, miként változik ezek lebonyolítása. Verstappen szerint mindenképp szükség lesz változásra, mert a jelenlegi formátumot nagyon rossznak tartja.

Verstappen szerint az F1 olyan, mint egy cirkusz

"A másik dolog: a beállítás. Az első szabadedzés után befagyasztod ezt.

Ha rosszul állsz, egész hétvégén ehhez a beállításhoz vagy kötve. Ez sz.r.

Velünk ez történt 2022-ben Brazíliában. Idén is volt pár sprinthétvége, és nem voltam elégedett. Ha továbbra is sprinteket akarnak, véleményem szerint muszáj lesz változtatniuk" - írta meg az m4sport.hu, miként dühöngött a háromszoros világbajnok, aki szerint az olyan módosítások, mint például a sprintidőmérő egykörössé tétele, nem a jó irányba mutatnak.

Verstappen keményen bírálta az F1-et Forrás: AFP/Andres Stapff

"Nagyon kockázatos lenne. Nekem már a mostani formátum sem tetszik a közepes-közepes-lágy gumival. Már most sem tudod, hogy mit kéne tenned: egy kört menni csak, vagy gyors, lassú, gyors köröket? Mi szükségünk van ezekre a furcsa megoldásokra?

kritizálta keményen az F1-et a Red Bull sztárja.