Vágólapra másolva!
Günther Steiner, a Forma-1-es HAAS csapat első embere meglehetősen lehangoló véleménnyel van az amerikai csapat 2023-as autóiról. 

A pályája korábbi szakaszában a Red Bullnál is megfordult olasz-amerikai szakember 2023-ban a mezőny leggyengébb csapatát volt kénytelen irányítani, hiszen a HAAS mindössze 12 pontot szerezve (3-at Kevin Magnussen, 9-et pedig Nico Hülkenberg révén) a konstruktőri rangsor utolsó helyén zárt. Steiner szerint ezen az állapoton sokat az sem lendített volna, ha egy háromszoros zseni ül a volán mögött.

Günther Steinernek ritkán van oka örömre a HAAS kapcsán Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Clive Mason

Szerintem jó pilótáink vannak, ezzel a Red Bull-lal Nico Hülkenberg és Kevin Magnussen is tudott volna győzni" - idézi a Racingnews 365 Steinert. Aki azt is elárulta, kit kérne fel egy versenyképes autó megépítésére.

- jelentette ki.

Günther Steiner 2002-ig dolgozott az F1-es Jaguar csapatnál, majd 2005-ben a technikai fejlesztésekért lett felelős a Red Bullnál, ahol 350 ember dolgozott a keze alatt. Amikor a Red Bull elkezdett győztes pályára állni, Steinert Amerikába "exportálták", ahol a NASCAR Cup Series névre hallgató sorozatban szereplő csapatnak lett a főnöke.

"Technikailag és mérnöki munkában is sokat adtunk a NASCAR-nak, amit később többen is elismertek. Úgy mentünk oda, hogy nem volt semmilyen hitelünk, de sok olyan dolgot megteremtettünk, ami ma már alapvetésnek számít a NASCAR-ban" - idézi a lap Steinert.