"Nagy állat a Forma-1-ben" - kiderült, kitől fél a Red Bull csapatfőnöke

Forma-1, Japán Nagydíj 2023, Red Bull, Christian Horner, Max Verstappen, Oscar Piastri, Lando Norris, dobogósok
Winner Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (2nd R), second-placed McLaren's British driver Lando Norris (L), third-placed McLaren's Australian driver Oscar Piastri (R) and Red Bull Racing's British team principal Christian Horner celebrate on the podium at the end of the Formula One Japanese Grand Prix at the Suzuka circuit, Mie prefecture on September 24, 2023. (Photo by Peter PARKS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, hogy mely csapatoktól tart leginkább a 2024-es idényben.

A Red Bull főnöke a McLarent dicsérte

A Red Bull elképesztő dominanciával védte meg konstruktőri vb-címét 2023-ban, és mindez az első számú pilótájára is igaz, ugyanis Max Verstappen ellentmondást nem tűrően zsebelte be sorozatban harmadik világbajnoki győzelmét. Az előző idény második felében a McLaren több alkalommal is bizonyította, hogy remek munkát végez, ezért a címvédő csapatfőnöke, Christian Horner nem becsüli le a brit riválist, amely nagyszerű pilótapárossal is rendelkezik.

Christian Horner (balra a második) szerint a McLaren idén is kiemelkedik majd az F1 mezőnyéből Forrás: AFP/Peter Parks

Megerősítették a csapatot, Rob Marshall pedig nagy segítségükre lesz, de nem csak egy személyről van szó" - dicsérte Horner a csapatot és a neves mérnököt, aki éppen a Red Bullt hagyta el a McLaren kedvéért.

A Ferraritól is tart a Red Bull főnöke

Horner a McLaren mellett egy másik kihívót is megnevezett, a brit szakember szerint a második szezonját kezdő Frederic Vasseur csapatfőnök vezérletével a Ferrari megnehezítheti a Red Bull dolgát.

A Ferraritól erősebb évet vár Christian Horner Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

"A Ferrari egy másfajta csapat, ez egy nemzeti csapat. Nagy a nyomás, és az olasz média abszolút kíméletlen, és minden lépést alaposan megvizsgál. Egyszerűen óriási az elvárás.

Fred egy képzett srác, egy versenyző alkat, és a Ferrari egy nagy állat a Forma-1-ben. Nagyon nagyok lesznek az elvárások velük szemben" -

írta meg a motorsport.com, miként jellemezte az olaszokat a Red Bull csapatfőnöke.