A születésnapján kapott szívrohamot a Forma-1-es pilóta

Forma-1, Fittipaldi, Wilson, Christian, Emerson
SP - Sao Paulo - 11/13/2022 - FORMULA 1 GP BRAZIL 2022, GRAND PRIX - Wilson Fittipaldi Jr, Christian Fittipaldi and Emerson Fittipaldi during the Sao Paulo Grand Prix held at the Interlagos Circuit by the Formula 1 world circuit. Photo: Duda Neighborhoods/AGIF (Photo by Duda Bairros / AGIF / AGIF via AFP)
Vágólapra másolva!
Kórházban van az egykori Forma–1-es pilóta, Wilson Fittipaldi, aki karácsonykor, a születésnapján kapott szívrohamot, miután félrenyelt egy darab húst.

A 80 éves brazil exversenyző felesége, Rita csütörtökön a közösségi médiában tájékoztatta az embereket a hírről, miszerint Wilson Fittipaldi december 25-én,

ebéd közben fuldokolni kezdett egy húsdarab félrenyelése után, majd megállt a szíve.

A támogató üzeneteket is megköszönő feleség közleménye szerint a férjét újraélesztették és intubálták, a műtétje után pedig

a családja várja, hogy felébredjen.

Wilson, Christian és Emerson Fittipaldi (balról jobbra) Forrás: AGIF via AFP/Duda Bairros/AGIF/Duda Bairros

Fittipaldi egy igazi Forma–1-es család tagja

Wilson Fittipaldi a hetvenes évek elején, összesen 35 Forma–1-es futamon állt rajthoz, a legjobb eredménye egy ötödik hely volt az 1973-as Német Nagydíjon.

Öccse a kétszeres F1-világbajnok Emerson Fittipaldi, fia a kilencvenes évekbeli F1-pilóta Christian Fittipaldi.

A testvérének egyik unokája, Pietro már szintén bemutatkozott a Forma–1-ben; de Pietro öccsének, Enzónak is van erre esélye, ahogy unokaöccsének, Emerson Jr.-nak is, hiszen mindannyian fiatal autóversenyző-tehetségnek számítanak.