Elképesztő praktikákkal próbálnak javítani Michael Schumacher állapotán

firo: Formula 1, season 1995 Sport, Motorsport, Formula 1, archive, archive pictures Team Benetton (1991-1995) Michael Schumacher Formula 1 archive VM sports motorsport season 1995 archive pictures Michael Schumacher firo: Formula 1 Team Benetton (1991-19
firo: Formula 1, season 1995 Sport, Motorsport, Formula 1, archive, archive pictures Team Ferrari (1996-2006), test drive Michael Schumacher, Germany, was Formula 1 driver from 1991 to 2006 and 2010 to 2012, Schumacher was 7, seven times, Formula 1, world champion, German national hero, brought Formula 1 after Germany, one of the greatest Germans Michael Schumacher, Ferrari, first drives for Ferrari, half figure | usage worldwide (Photo by firo Sportphoto/ / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher január 3-án (ma) tölti be az 55. életévét. A családja továbbra sem tett le arról, hogy a legenda jobban legyen, elképesztő praktikákkal próbálnak javítani az állapotán.

Rádióbeszélgetésekkel és a motorbőgéssel próbálják gyógyítani a szülinapos Michael Schumachert

December 29-én múlt tíz évvel Michael Schumacher sorsfordító síbalesete, és

január 3-án (szerdán) tölti be az 55. életévét a Forma-1 hétszeres világbajnoka.

Ma ünneli a szülinapját Michael Schumacher Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/

Nem csoda, hogy ezekben a napokban szinte minden a máig svájci villájában ápolt legendás autóversenyzőről szól a német sportsajtóban - írja a Bors.

A Bild többek között fölelevenítette, milyen kétségbeesett próbálkozásokat is végrehajtottak, hogy jobb állapotba hozzák Schumachert. A sérült agyi területeket korábban még ismerős hangokkal is megpróbálták stimulálni.

A lap szerint ennek érdekében eredeti felvételeket játszottak le Schuminak a betegágyánál, az F1-versenyeken használt rádióbeszélgetéseiről, amiket a munkatársaival folytatott. Sőt, egy gyárilag tuningolt Mercedes luxus sportautóba ültetve, a motort bőgetve a környéken kocsikáztak vele.

Továbbra is nagy titok övezi Michael Schumacher állapotát

Arról nincs információ, hogy mindezek okoztak-e akár csak minimális javulást az állapotában. Azzal is csak a szerettei, gondozói és a legszűkebb baráti kör van tisztában, hogy Schumacher képes-e (és ha igen, milyen szinten) kommunikálni és mozogni.

A családja gondosan titkolja Schumacher állapotát, de a 2013 végi baleset után diagnosztizált traumás agysérülés és a közel tíz éve fennálló hírzárlat nem sok jót sejtet. A lap úgy tudja, hogy

az expilóta hajdani dolgozószobájában berendezett házi ápolóállomáson akár 15 szakember (orvosok, masszőrök, ápolók) is dolgozhat.