A megváltozott Fernando Alonso visszaült a Ferrariba - videó

Fernando Alonso
Fernando Alonso of Aston Martin Aramco at drivers parade ahead of the Formula 1 Las Vegas Grand Prix at Las Vegas Strip Circuit in Las Vegas, United States on November 18, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1 kétszeres világbajnokáról, Fernando Alonsóról egy olyan felvétel került nyilvánosságra, amelyen a különleges LaFerrari típusú autóját vezeti Monacóban.

A jelenleg az Aston Martin pilótájaként, idén új külsővel versenyző Alonso korábban öt szezonon át, 2010 és 2014 között volt a Scuderia pilótája, de nem csak emiatt állhat közel hozzá a Ferrari. Tavaly azzal került kapcsolatba az olasz márkával, hogy 5,9 millió dollárért eladta az egyik utcai autóját, a 600 lóerős, V12-es motorral hajtott Ferrari Enzóját. Ezúttal pedig egy másik kocsijában, a 950 lóerős, rendkívül egyedi LaFerrarijában, Monacóban kapták lencsevégre a spanyol pilótát – aki ráadásul nem volt egyedül az autóban.

Nagyon különleges Alonso autója

Amiért igazán egyedi Alonso LaFerrarija, az az, hogy a festése Nero DS Opaco, ami egy matt fekete alapszínt jelent egy kis piros beütéssel. Az autót egy V12-es, 6,3 literes motor hajtja, a belső égésű motor 789, az elektromos motor pedig 161 lóerős teljesítményre képes, így

összesen 950 lóerős a kocsi, amely 3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára, míg a végsebessége 350 km/óra

– írta a Motorsport.