Oscar Piastri elárulta, mivel elégítené ki adrenalinfüggőségét

F1 Abu Dhabi Grand Prix 2023 1 abu dhabi auto cars championships fia formula formula 1 gp grand grid mechanics motorsport motorsports one prix racing sports united arab emirates world yas marina Oscar Piastri McLaren Abu Dhabi Grand Prix Yas Marina Circui
Oscar Piastri of McLaren ahead of the Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 26, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem újdonság, hogy a Forma-1-es pilóták szinte megszállottként keresik a lehetőséget, amikor csúcsra járathatják az adrenalinfüggőségüket. Bár Oscar Piastri azt állítja, hogy ő nem ilyen, azért ez nincs teljesen így.

A McLaren 22 éves ausztrál újonca nem vallott szégyent első Forma-1-es szezonjában: dobogós hely Japánban és Katarban, utóbbi futam előtt még a sprintversenyt is megnyerte, két leggyorsabb kör a versenyen, és 97 ponttal 9. hely összetettben. Piastri saját bevallása szerint mióta az eszét tudja Forma-1-es versenyző akart lenne, és a versenyek ki is elégítik adrenalinéhségét. Illetve majdnem kielégítik...

Oscar Piastri azért egy F1-es autóban érzi magát a legjobban Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Az F1.com oldalnak adott interjúban ugyanis elárulta, hogy egy-két dolgot azért szívesen kipróbálna, ilyen a bungee jumping és az ejtőernyőzés.

"És kaptam ajánlatot repülni is, ha nem is vadászgépre. Na, egy vadászgépbe például szívesen beülnék, csak, hogy érezzem a különbséget. Az nagyon menő dolog lehet! Legalábbis, amig fejjel lefelé nem fordulunk..." - mondta a fiatal versenyző.

De akkor is megugrana a vérnyomása, ha találkozhatna kedvenc sporthősével.

"Idén rengeteg nagyszerű emberrel volt szerencsém találkozni, de Michael Jordan van a listám élén, vele nagyon szívesen találkoznék egyszer" - mondta Piastri.

Hátha meghallotta valamelyik amerikai futam szervezője...