Lovaggá ütik a Forma-1 történetének egyik legsikeresebb csapatfőnökét

605571267 Horizontal HEADSHOT AMERICAN SHOT
McLaren Honda's Team Principal British Ron Dennis arrives prior to the third practice session at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 3, 2016 ahead of the Italian Formula One Grand Prix. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Több más sportoló, illetve sporthoz kötődő személy mellett Ron Dennis, a McLaren csapat egykori legendás első embere is felkerült III. Károly brit király újévi kitüntetési listájára.

A 76 éves sportvezető 2017-ben vonult vissza a McLaren csapat éléről, így nem is annyira meglepő, hogy nem a Forma-1-ben elért sikereiért, hanem jótékonysági szerepvállalásáért üti lovaggá III. Károly király. Dennis a mély szegénységben élő gyerekek számára hozta létre feleségével a Dreamchaser nevű programot, de emellett több más jótékonysági szervezetben is vezető szerepet tölt be.

Ron Dennis sikercsapatot épített a McLarenből Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Ron Dennis az 1980-as évek elején csatlakozott a McLaren csapatához, és rövid időn belül a Forma-1 történetének egyik legsikeresebb istállójává tette az angol csapatot. 1984 és 1998 között hét konstruktőri és nyolc egyéni világbajnoki címet nyertek, utóbbiakat 2008-ban még egy elsőséggel megtoldották. Irányítása alatt olyan legendás versenyzők nyertek a piros-fehér autókkal, mint Niki Laudia, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen, vagy Lewis Hamilton.

Mint arról beszámoltunk korábban, III. Károly hagyományos újévi kitüntetési listáján több ismert sportoló is szerepel.