Lájkolt egy posztot, tömegek haragját hívta ki maga ellen a McLaren fiatal tehetsége

Horizontal
Bianca Bustamante of Philippines and PREMA Racing (16) prepares for the race from the cockpit ahead F1 Academy Series Round 7: Austin race 2 at Circuit of The Americas on October 21, 2023 in Austin, Texas. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
A közösségi média használatának veszélyeit jól mutatja Bianca Bustamente esete, akinek most egy - szerinte - véletlenül kiosztott lájk miatt kellett mindenkitől bocsánatot kérnie.

A McLaren akadémiájának 18 éves Fülöp-szigeteki növendéke állítása szerint csak görgette a hírfolyamot, meglátott egy ismerős nevet, Lance Strollét, és már adta is lájkot. Csakhogy nem vette észre, hogy az Aston Martin pilótáját durván gúnyolják a bejegyzésben. Mire Bustamente kapcsolt, már késő volt, rengetegen látták, hogy mit csinált, és ezt érthetően sokan úgy értelmezték, hogy ő is "beleszállt" a rivális csapat versenyzőjébe.

Bianca Bustamante az egész Forma-1-es közösségtől bocsántot kért Forrás: AFP/Jim Watson

Strollt vélhetően autistának nevezték, ugyanis Bustamente a bocsánatkérő nyilatkozatában arról ír, hogy ő, aki egy autista testvér mellett nőtt fel, szánt szándékkal soha nem gúnyolna ki egy ezzel a betegséggel élő embert.