Sztárpilóták távozhatnak az F1-ből, ők lehetnek az utódok

F1 Grand Prix Of The Netherlands Zandvoort Formula One Racing Netherlands Motorsport Circuit Zandvoort race track driving Dutch GP Formula 1 Dutch Formula One Grand Prix Dutch racecar topix Sports Track Race Car Driver, Lewis Hamilton, Fernando Alonso
Lewis Hamilton gyanúsítgatását nem hagyta szó nélkül Fernando Alonso
Vágólapra másolva!
A Forma-1 történelme során először történik olyan, hogy egyik szezon végéről a másik szezon elejére egyáltalán nem változik a mezőny. A hírek szerint viszont a következő években viszont rengeteg változás fog történni a rajtrácson, kilenc versenyző távozhat.

Lewis Hamilton, Fernando Alonso és Sergio Perez és távozhat az F1-ből

A svájci Blick újságírója, Roger Benoit úgy véli, hogy a 2026-os Forma-1-es rajtrácson már csak 11 pilóta lesz ott a jelenlegi mezőnyből, többek között a Haas és az Alfa Romeo teljes duója is távozik a veterán szakíró szerint.

Lewis Hamilton és Fernando Alonso is távozhat az F1-ből Forrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou/NurPhoto/Nicolas Economou

Roger Benoit szerint 2026-ban már nem lesz ott a rajtrácson Hamilton,

Alonso, Perez, Ricciardo, Sargeant, valamint a Haas és a Sauber párosa, Hülkenberg, Magnussen, Bottas és Csou sem

- írja a Motorsport.

Ők lehetnek a nagy utódok az F1-ben

Néhányan közülük a koruk miatt valószínűleg tényleg visszavonulhatnak, míg Sargeant, Magnussen és Csou a teljesítménye (vagy pontosabban annak hiánya) miatt vesztheti el az ülését az F1-ben.

A Blick újságírója pár F1-várományost is felsorol: a Sauber-junior Pourchaire és a Mercedes-junior Vesti végzett idén a Forma-2 első két helyén, rajtuk kívül Antonelli (Mercedes), Bearman (Ferrari), Martins és Doohan (Alpine), Lawson és Hadjar (Red Bull, AlphaTauri), O'Ward (McLaren), Fittipaldi (Haas) és Drugovich (Aston Martin) lehet még harcban a következő években az F1-es ülésekért.