Új Forma-1-es csapatba vágyik a többszörös futamgyőztes pilóta

Audi, Forma-1
This photograph taken on August 26, 2022 show the new F1 Audi car after a press conference on Audi which will become an engine supplier in 2026 ahead the Spa-Francorchamps racetrack Spa. - German car manufacturer Audi will become an engine supplier in Formula One for the first time in the 2026 season, chairman Markus Duesmann announced. The Formula One Belgian Grand Prix will take place on August 28, 2022. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas a Forma–1-hez 2026-ban csatlakozó Audi gyári csapatának egyik ülésére vágyik, a finn pilóta részese szeretne lenni a német márka F1-es projektjének.

Valtteri Bottas tavaly igazolt át a Mercedestől az Alfa Romeóhoz, amely a következő szezontól Sauber néven szerepel a Forma–1-ben. A tízszeres futamgyőztes finn versenyzőnek

2024 végén jár le a szerződése a csapatánál, amely 2026-tól Audivá "változik".

A sportághoz motorgyártóként, a Sauberrel szövetkezve belépő német márka szeretne egy hazai pilótát is alkalmazni, mellette pedig az egyik első számú kiszemeltje a Ferrari spanyol versenyzője, Carlos Sainz. Ugyanakkor Valtteri Bottasnak is eltökélt szándéka, hogy maradjon a hinwilieknél.

Valtteri Bottas is esélyes egy Audi-ülésre Forrás: AFP/Martin Keep

Bottas szeretne az Audi pilótája lenni

„A következő szezon végéig van aláírt szerződésem, és a hosszabbításról még nem beszéltünk. Abban állapodtunk meg, hogy majd jövőre egyeztetünk, azt mondanám, hogy

De érdekes időszak lesz, mert rengeteg pilótának nincs még szerződése 2024 utánra. Számomra a cél világos, egyértelműen

Ez a cél, aztán meglátjuk, hogy mi történik" – nyilatkoztaBottas az Express Sportnak.

A finnek két éve van tehát meggyőznie Andreas Seidlt és az Audi vezetőségét arról, hogy az akkor 36 éves pilótával írjon történelmet a négykarikás német márka 2026-ban.