Döbbenetes dolog történt Max Verstappennel, a pilóta sokkot kapott

F1 Abu Dhabi Grand Prix 2023 1 abu dhabi auto cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one prix racing sports united arab emirates world yas marina Max Verstappen Red Bull Racing Abu Dhabi Grand Prix Yas Marina Circuit Nove
Legendás F1-es világbajnoktól kapott hízelgő dicséretet Max Verstappen
Vágólapra másolva!
Nincs rá jobb szó, sokkhatás érte a világbajnok Forma-1-es pilótát, a holland Max Verstappent.

A holland versenyző 2023-ban 575 pontot szerzett és ezzel lett világbajnok.

Most kiderült, hogy a versenyzői szuperlicenszért 1,2 millió eurót kell fizetnie.

A háromszoros világbajnok 2023-ban a 22 futamból 19-et megnyert, ami – mivel a versenyzők minden egyes megszerzett pontja után drágul a licensz – miatt most ki kell fizetnie ezt a horribilis összeget.

Max Verstappen fizet, mint a katonatiszt Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Verstappen 575 pontot szerzett a 2023-as szezonban, ami megdöbbentő többletköltséggel jár. Minden megszerzett pont 2100 euróba kerül a versenyzőnek. Miután 2023-ban 575 pontot szerzett, Verstappen licenszdíja 1 217 900 euró. Az alapdíj 12.500 euró, ennyit kell fizetni egyetlen megszerzett pontért.

A FIA összesen 5 380 200 eurót kap az F1-es pilótáktól 2024-ben, hogy versenyezhessenek.

A Red Bull az egyetlen csapat, amely megerősítette, hogy kifizeti a szuperlicensz-díjat Verstappennek. Ugyanakkor nem tudni, hogy csapattársának, Sergio Pereznek is állja-e a költséget a csapat.

Az FIA szuperlicensz az elérhető legmagasabb típusú licensz, és kötelező minden versenyző számára, aki a Forma-1-ben szeretne versenyezni. A licenszet az F1 irányító testülete, az FIA adja ki a versenyzőknek.