Verstappen mosolyogva húzta be a szezon legemlékezetesebb első rajtkockáját

Forma-1, Japán Nagydíj 2023, Max Verstappen
Winner Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen celebrates at the end of the Formula One Japanese Grand Prix at the Suzuka circuit, Mie prefecture on September 24, 2023. (Photo by Kazuhiro NOGI / AFP)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen sok szempontból rekordidényen van túl, és ez igaz a megszerzett első rajtkockákra is. A sok edzéselsőség közül azonban háromra különösen jó szívvel emlékszik vissza.

A háromszoros holland világbajnok nem olyan régen, a 2019-es Magyar Nagydíjon kezdte el gyűjteni a pole pozíciókat, de abban az évben csupán kétszer, míg 2020-ban mindössze egyszer tudott a leggyorsabb lenni az időmérőkön. Az első vb-címet hozó 2021-es idényben már tíz, a 2022-es címvédés alkalmával hét, míg az idei triplázás évében tizenkét edzéselsőséget könyvelhetett el. Amelyek között megvoltak a maga kedvencei.

Max Verstappennek bőven volt mit ünnepelnie 2023-ban Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

Az egyik ilyen a Monacói Nagydíj edzése volt, ahol az utolsó pillanatban előzte meg 65 ezreddel a veterán klasszist, Fernando Alonsót.

"Volt egy pár, de talán Szuzukát mondanám a kedvencnek. Spa is nagyon emlékezetes volt, a körülmények miatt minden tudásunkra szükség volt. De mégis Szuzukát mondanám. Az autó valami egészen elképesztő volt, hihetetlen érzés volt vezetni. És miközben vezettem végig mosolyogtam, ami azért meglehetősen ritka egy időmérő gyors körén" - idézi a háromszoros világbajnok holland szavait a Racingnews365.com oldal.