Mindjárt indul a 2024-es F1-idény, két újabb dátumot tudtunk meg

F1 Abu Dhabi Testing 1 abu dhabi auto cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one post-season prix racing sports testing tests united arab emirates world yas marina young drivers Williams post-season test Yas Marina Circui
Williams logo during the Formula 1 post-season test at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 28, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrari után pénteken két újabb csapat, a Williams és a Sauber is bejelentette, hogy mikor indítja el a 2024-es Forma-1-es idényt.

Nem lesz hosszú a téli szünet a Forma-1-ben: még alig ért véget a 2023-as idény, máris sorra jönnek a bejelentések arról, melyik csapat mikor kezdi a következő szezont. A Ferrari volt a leggyorsabb, hiszen a maranellóiak már a múlt héten bejelentették, hogy február 13-án mutatják be jövő évi autójukat. A leggyorsabb bejelentő címe ezzel az olaszoké, de az igazán korán kezdők mégsem ők.

December 22-én pénteken ugyanis szinte percre pontosan egy időben kürtölte világgá a Williams és a Sauber, hogy február 5-én tartják meg a maguk bemutatóját. Az angol csapat várhatóan még csak az autó festését és szponzorait mutatja be, míg a svájciak már lehet, hogy a kész autóval állnak ki.

Azonban a Saubernél is van egy csavar: a hinwili gárda fennállása során először ugyanis nem német nyelvterületen fogja tartani a bemutatót. A korábbi svájci, osztrák és német helyszínek után ezúttal egy új szponzor kedvéért Nagy-Britanniában lesz a buli.

A 2024-es F1-es bajnokság a február 29-e és március 2-a között rendezendő Bahreini Nagydíjjal, szombati futammal rajtol. Az előszezoni tesztet szintén Bahreinben rendezik, február 21-e és 23-a között, írja az M4 Sport.

A 2024-es előszezon eddig ismert menetrendje:
február 5. – a Williams évnyitója, a Sauber bemutatója
február 13. – a Ferrari bemutatója
február 21-23. – bahreini teszt
február 29-március 2. – Bahreini Nagydíj