Verstappen már 17 évesen olyan volt, mint Michael Schumacher

Max Verstappen
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen looks on after the qualifying session for the Las Vegas Formula One Grand Prix on November 18, 2023, in Las Vegas, Nevada. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Franz Tost, az AlphaTauri idény végén távozó csapatfőnöke, úgy gondolja, hogy a Red Bullnak meg kellene tartania Sergio Pérezt, ugyanis a mexikói pilóta tökéletes a másodhegedűs szerepben a háromszoros világbajnok Max Verstappen mellett.

Van értelme elküldeni Pérezt?

Péreznek a 2024-es szezon végéig van szerződése a Red Bull-lal, azonban a mexikói pilóta képtelen tartani a lépést a holland Max Verstappennel, így az idei szezonban a kritikusok kereszttüzébe került. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is elmondta, hogy a 2025-ös csapatfelállás továbbra is nyitott kérdés, azonban Franz Tost, az AlphaTauri idény végén távozó csapatfőnöke, úgy gondolja, teljesen fölösleges lecserélni Pérezt egy másik pilótára.

Sergio Pérez jövőjéről rengeteg találgatás megy Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

Tost elmondta, hogy nem látja szükségét a változtatásoknak, miután a Red Bull idén megnyerte a konstruktőri bajnokságot, valamint története során először a végzett két versenyzője a tabella első két helyén.

"Nem számít, ki van Max Verstappen mellett, egyszerűen ő a leggyorsabb. A Red Bull meg akarja nyerni a versenyzői és a konstruktőri bajnokságot is, és akkor meg kell találni a lehető legjobb kombinációt.

Békét kell teremteniük a csapatban, hiszen egyértelmű, hogy ki dominál" – idézi a RacingNews365 a Red Bull B-csapatától távozó Franz Tostot, aki a Beyond the Grid podcastban felidézett egy történetet arról, amikor Verstappen 17 évesen Forma-1-es ülést kapott.

Franz Tostot már a fiatal Verstappen is lenyűgözte Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Rudy Carezzevoli

Verstappen már 17 évesen Michael Schumachert idézte

„Az a hihetetlen természetes sebesség, amit néha a Forma-3-ban is lehetett látni. Emlékszem arra a vizes futamra a Norisringen.

Azt hittem, Max száraz pályán autózik, mert két másodperccel gyorsabb volt a többieknél. Ez arra emlékeztetett, amikor Michael Schumacher megnyert egy Formula Ford versenyt a Salzburgringen. Hasonló körülmények között, és ő is minden körben két-három másodperccel gyorsabb volt a többieknél.

Látni akartam, hogy mit csinál az a versenyző a mi autónkban. Olaszországban már elvégeztük a tesztet. Azonnal képbe került az autóval. Azonnal alkalmazkodott a sebességhez, a fékekhez, mindenhez" – idézte fel Tost, hogy milyen volt együtt dolgozni a fiatal holland pilótával.

Verstappent már most sokan minden idők legjobbjának tartják Forrás: AFP/Jim Watson

„Ez volt a nagy előny Max számára. Neki nincs problémája a sebességgel.

– tette hozzá az AlphaTauri idény végén távozó csapatfőnöke.