Vágólapra másolva!
Az 1979-es Forma-1-es világbajnok, Jody Scheckter komoly dicsérettel illette a Red Bull háromszoros vb-győztes pilótáját, Max Verstappent, ugyanis szerinte a holland még az ő korában is a mezőny legjobbja lett volna.

Verstappen idén nagyon könnyedén zsebelte be pályafutása harmadik világbajnoki címét. A holland versenyző jelenleg minden idők harmadik legtöbb futamgyőzelmét aratta már a száguldó cirkuszban, csak Lewis Hamilton és Michael Schumacher előzi meg, és igencsak beszédes, hogy a tavalyi idény óta a futamok 77 százalékát megnyerte.

Legendás F1-es világbajnoktól kapott hízelgő dicséretet Max Verstappen Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Jody Scheckter az 1970-es években versenyzett az F1-ben, egy olyan korszakban, amely többek között Jackie Stewart és Niki Lauda sikereiről szólt.

A hetvenes években is Verstappen-dominancia lett volna

A tízszeres futamgyőztes Scheckter a második évében szerezte meg világbajnok címét csapattársával, Gilles Villeneuve-vel szemben, akivel emlékezetes csatákat vívott. Verstappen és a Red Bull jelenlegi dominanciája közepette a dél-afrikai legenda azt nyilatkozta, hogy a holland még az ő korszakában is szép sikereket ért volna el.

– mondta Scheckter a Gazzetta della Sportnak.

Jody Scheckter 1979-ben szerezte meg a Ferrari sokáig utolsó egyéni világbajnoki címét Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Mandoga Media/Mandoga Media

"A különbség, amit sokszor kiemelnek, ami miatt sokan azt mondják, hogy akkoriban igazi férfiak versenyeztek, az az, hogy az életünket kockáztattuk. Az autók is gyakran tönkrementek. Nem a Ferrari, hanem például a Tyrrell. Én magam csak később jöttem rá, mekkora szerencsém volt. A legnagyobb szerencse az, hogy életben maradtam és sosem vittek helikopterrel egy kórházba. Kicsit vakmerően kezdtem, mint mindenki, amikor fiatal.

Aztán leesett neki, hogy nem nyerhetsz futamokat és főleg nem bajnoki címeket, ha baleseteket okozol és ütközöl más autókkal" – zárta gondolatát.