Verstappen főnöke elárulta, hogyan ment tönkre a karrierje

F1 Grand Prix of Miami - Qualifying GettyImageRank1 People Waist Up Motorsport Formula One Racing Talking Netherlands USA Auto Repair Shop Florida - US State Miami Formula One Grand Prix Two People Photography Christian Horner Qualification Round Red Bull
Christian Hornernek és Max Verstappennek minden oka magvan a boldogságra
Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner korábban pilótaként is szeretett volna sikeres lenni, ám a versenypályán egy korábbi F1-es klasszis teljesítményét látva rádöbbent, hogy neki ez sosem fog sikerülni.

A Red Bull főnöke rettegett a gyors sebességtől

Horner a Red Bull csapatfőnökeként ért el átütő sikereket, azonban versenyzőként is ígéretesen indult a karrierje, a Brit Formula Renault-ban és a Brit Formula 3-ban is nyert futamokat, majd elindította saját istállóját, az Ardent és fellépett a Formula 3000-be. A brit szakember az idő előrehaladtával egyre gyorsabb autókat vezethetett, de eljött számára a pillanat, amikor kénytelen volt ráeszmélni, hogy sosem lesz belőle Forma-1-es versenyző.

Christian Horner a pályán nem volt olyan sikeres, mint Max Verstappen Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Mark Thompson

"A lassú kanyarokban olyan gyors tudtál lenni, mint bárki más, mert ott kevesebb a kockázat. Amikor viszont az egyenesben száguldasz 300 km/h-val, és ahhoz a kanyarhoz érsz, amelyről mindenki azt mondja, hogy padlógázas, az agyad elkezd számolgatni: Ez nekem nem tűnik padlógáznak. A szíved viszont úgy van vele: Na, gyerünk, meg tudod csinálni" - árulta el a Red Bull főnöke, hogyan viszonyult pilótaként a sebességhez.

tette hozzá Horner, majd egy korábbi F1-es pilótát is megnevezett, akinek a teljesítménye megrémítette.

A Red Bull főnökének nem volt meg a bátorsága az F1-hez

"A Formula 3000-ben mentem, ami a mai F2 megfelelője, és ott volt Juan Pablo Montoya is. Estorilban voltunk a szezonkezdet előtt. Egy hosszú egyenes volt a pályán, majd két igazán gyors jobbos, melyeknél a szalagkorlát csak 20 méterre volt a pályától. 6-os fokozatban kellett venni az elsőt. Én épp a bokszból jöttem ki, amikor Montoya elszáguldott mellettem, és ahogy befordult a jobbosba, látszott, hogy az autó mennyire mozgott és táncolt, a gumi szinte le akart fordulni a felniről.

idézte a motorsport.com Horner szavait, aki bevallotta, hogy nem volt meg a kellő önbizalma és bátorsága ahhoz, hogy ilyen sebességgel vegyen be egy kanyart, ezért rá kellett jönnie, hogy F1-es pilótaként nem lesz sikeres.

Christian Horner csapatfőnökként ért el elképesztő sikereket Forrás: AFP/Peter Parks

Horner versenyzőként nem tudott átütő sikereket elérni, F1-es csapatfőnökként viszont nagyon is, a Red Bull élén már hat alkalommal nyert konstruktőri vb-címet a száguldó cirkuszban.