Bankot robbantott világbajnoki sikerével Max Verstappen

auto-prix auto TOPSHOTS Horizontal JOY PODIUM F1 GRAND PRIX HEADSHOT TROPHY
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen celebrates with the trophy on the podium after winning the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina Circuit in the Emirati city on November 26, 2023. (Photo by Jewel SAMAD / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem is lehetett volna jobb éve a Red Bull holland pilótájának, Max Verstappennek a pályán, és mint kiderült, azon kívül sem.

Max Verstappen fizetése csillagászati magasságokba került, köszönhetően természetesen a világbajnoki címének is. A holland a világbajnoki pontverseny után a fizetési listát is óriási fölénnyel zárta 2023-ban, itt a brit Lewis Hamiltont előzte meg.

Max Verstappen nehezen zárhatott volna jobb évet Forrás: AFP/Jewel Samad

A Forbes kimutatása szerint a 19 futamgyőzelmével világbajnok Max Verstappen a 45 millió dolláros alapfizetése mellé még 25 millió dollár bónuszt kapott, így összesen csak a Red Bulltól 70 millió dollárt kapott 2023-ban.

A lista második helyén Lewis Hamilton áll, 55 millió dolláros fizetéssel, míg a spanyol Fernando Alonso bónuszokkal kereset 34 milliót. Mögötte Sergio Pérez (26 millió), Charles Leclerc (19), Lando Norris (15) és Carlos Sainz (14) jön a sorban.