Ez a gyerek egy állat, mint amilyen Michael Schumacher is volt

F1 Las Vegas Grand Prix 2023 1 Las Vegas auto belgian belgium cars championships eau rogue fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one prix racing raining sports united states usa weather wet world Jack Doohan Las Vegas Grand Prix Las Vegas
Jack Doohan ahead of the Formula 1 Las Vegas Grand Prix at Las Vegas Strip Circuit in Las Vegas, United States on November 18, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
David Coulthard szerint Jack Doohan még sokra viheti. A korábbi F1-es pilóta szerint a a fiatal versenyző egy igazi állat a pályán és azon kívül is, akárcsak anno Michael Schumacher.

Jack Doohan távozik a Formula 2-ből

Jack Doohan idén a harmadik helyen fejezte be a Formula 2-t, de jövőre már nem látjuk őt a szériában, és erről ő maga tett említést, mivel úgy érzi, már nem igazán tudna fejlődni ugyanabban a közegben.

Jack Doohan a Forma-1-be vágyik Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

David Coulthard szerint Doohan a Forma-1-ben is megállná a helyét, de ehhez először persze esélyt kéne kapnia, ami manapság egyáltalán nem olyan egyszerű - írja a Motorsport.

Jack Doohan egy állat, mint amilyen Michael Schumacher is volt

„Elsősorban Jack Doohant figyeltem, mert az édesapjával, Mickkel régen sokat edzettem, és persze ő egy kiváló motoros világbajnok. A fia jelenleg pedig része az Alpine akadémiájának, ő a teszt- és tartalékpilóta és

tudom róla, hogy fitt. Az a gyerek egy állat,

mint amilyen Michael Schumacher is volt. Remek lenne látni, hogy bekerül az F1-be, de jelenleg a fiataloknak nincs elég lehetőségük" - mondta a korábbi F1-es skót pilóta a Formula For Success podcastben.

Doohan jövőre tehát nem fog versenyezni, helyette viszont kiterjedt tesztprogramot teljesíthet majd az Alpine-nal. A fiatal versenyző indulhatott volna a WEC-ben is, de ő most kizárólag az F1-re akar koncentrálni.