Gigászi megállapodást kötött, megváltozik az F1-es sztárcsapat neve

Forma-1, Amerikai Nagydíj 2023, Lance Stroll, Aston Martin
TEXAS, UNITED STATES - OCTOBER 21: Lance Stroll of Aston Martin F1 team (18) compete during the sprint race of the F1 American Grand Prix at the Circuit of The Americas in Austin, Texas, USA on October 21, 2023. Celal Gunes / Anadolu (Photo by Celal Gunes / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Aston Martin F1-es csapatánál bejelentették, hogy 2028-ig szerződést hosszabbítottak a legnagyobb szponzorukkal, ezáltal a hivatalos csapatnév is megváltozik.

Új néven folytatja az Aston Martin

A szaúdi olajóriás, az Aramco 2022-ben csatlakozott a brit F1-es csapathoz névadó partnerként és 2024-től megkérdőjelezhetetlen főszponzora lesz Lawrence Stroll istállójának. Mindez azt is jelenti, hogy az eddig szintén névadó szponzorként szereplő Cognizant kikerül a csapat elnevezéséből, bár a két fél nem szakítja meg a partnerségét,

így a silverstone-i gárdát hivatalosan Aston Martin Aramco Formula One Teamnek hívják majd január 1-jétől.

Az Aston Martin hivatalos neve megváltozik Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Celal Gunes

"Büszkén folytatjuk és erősítjük meg sikeres partnerségünket az Aramcóval. Már eddig is fontos stratégiai kapcsolatot ápoltunk egymással, és a névadó szponzorunkként nyújtott támogatásuk a következő öt évben egyértelmű demonstrációja a közös ambíciónknak" - idézte a motorsport.com Lawrence Stroll szavait.

Az Aramco a 2026-os új szabályciklus indulásával üzemanyagot és kenőanyagokat is biztosít az Aston Martin számára, amelyhez majd megérkezik motorpartnerként a Honda.