Vágólapra másolva!
A Real Madrid legendás futballistája és korábbi sikeredzője, Zinedine Zidane a spanyol fővárosban vendégül látta az Alpine F1-es csapatának pilótáit, Estaban Ocont és Pierre Gasly-t, valamint a francia istálló akadémiájához tartozó versenyzőket.

Zidane, az Alpine nagykövete

Az Alpine a 2023-as F1-es szezonban nem igazán tudott beleszólni a többi sztárcsapat között zajló csatába, ám más szempontból az élen járt, ugyanis a hollywoodi befektetőik érkezése előtt az aranylabdás focilegendát, Zinedine Zidane-t mutatta be a márka nagyköveteként. A játékosként és edzőként is hatalmas sikereket elért francia sztár kedden Madridban látta vendégül az Alpine versenyzőit és az istálló akadémiájának tehetségeit.

Zinedine Zidane meglepte az Alpine pilótáit Forrás: twitter.com/PG10_FanactuFr/

A játékosként Bajnokok Ligája-győztes, világ- és Európa-bajnok, edzőként háromszoros BL-győztes Zidane a Real Madrid legendás stadionjában, a Santiago Bernabeuban körbevezette az F1-es csapat pilótáit, majd egy baráti gokartversenyt is vívtak, végül pedig egy focimeccset is lejátszottak.

Zidane, az Alpine pilótáinak hőse

Büszke vagyok arra, hogy a sportban és az életben szerzett tapasztalataimat megoszthatom az Alpine Rac(H)er és CEMA-programjain keresztül. Bár eltérő területekről van szó, a céljuk közös: a kiválóságra és a csúcsteljesítményre törekednek" - mondta Zidane, aki az Alpine programjainak a nagykövete.

"A mai nap arról szólt, hogy egy igazi sportlegenda társaságában lehettünk. Hatalmas köszönet Zinedine-nek ezért az igazán emlékezetes napért" - méltatta a francia focilegendát Esteban Ocon.

Pierre Gasly is hálás volt azért, hogy találkozhatott a példaképével.

"Zinedine az én hősöm a sportban, szóval az, hogy eltölthettem vele egy napot Madridban, igazi kiváltság volt" -

mondta az Alpine másik francia versenyzője Zidane-ról, akit karácsony alkalmából egy névre szóló, egyedi sisakkal is megleptek az F1-es pilóták.