Aligha meglepő, hogy melyik lett a 2023-as F1-idény legjobb akciója - videó

auto-prix TOPSHOTS Horizontal PODIUM JOY TROPHY F1 GRAND PRIX
Third place Aston Martin's Spanish driver Fernando Alonso celebrates on the podium after the Formula One Brazil Grand Prix at the Autodromo Jose Carlos Pace racetrack, also known as Interlagos, in Sao Paulo, Brazil, on November 5, 2023. (Photo by NELSON ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
Nagyjából akkora meglepetés volt, hogy Fernando Alonso egyik mutatványa kapta az idény legjobb akciójáért járó díjat a Forma-1 szezonzáró gáláján, mint az, hogy Max Verstappen lett a világbajnok.

A holland és csapata, a Red Bull díjhalmozásáról már beszámoltunk, ahogy arról is, hogy mi lett a sorsa Lewis Hamilton harmadik helyért járó trófeájának. A péntek esti bakui ceremónián adták át az idény legjobb akciójelenetéért járó díjat, amit nem Jason Statham, hanem Fernando Alonso kapott.

Fernando Alonso határtalan boldogsága a Sao Paulo-i dobogón Forrás: AFP/Nelson Almeida

Az Aston Martin veterán spanyol sztárja három a "hónap előzése" díjat is bezsebelt az idény során, az év végi különdíjat azonban egy negyedik manőverért kapta. Alighanem minden F1-rajongó kitalálta, hogy a Brazil Nagydíj utolsó körében, Sergio Pérezzel vívott és megnyert csatája lett a befutó - és nem célfotóval nyert!