Vágólapra másolva!
James Allison, a Forma-1-es Mercedes istálló technikai igazgatója elmondta, hogy a nehéz időszakot élő csapatok nem tudnak visszatérni a csúcsra egyik pillanatról a másikra.

Nem túlzás azt állítani, hogy pocsék szezonja volt a Mercedesnek, hiszen a csapat a 2011-es szezon után először fejezett be úgy egy idényt, hogy egyetlen futamot sem tudott megnyerni. Az autóval egész szezonban gondok voltak, majd az év közepén végrehajtott autó-koncepcióváltás sem volt elég ahhoz, hogy a W14-es felvehesse a versenyt Max Verstappennel és az RB19-essel.

James Allison, a Mercedes technikai igazgatója Forrás: DPPI via AFP/Florent Gooden

James Allison hét hónappal ezelőtt tért vissza a Mercedeshez technikai igazgatóként, miután a csapat úgy döntött, hogy leváltja Mike Elliottot, aki a problémás "zero sidepod" koncepció mögött álló technikai munkát vezette. A Mercedes mérnökein most óriási a nyomás, mert sokan azt szeretnék, hogy a csapat minél előbb felzárkózzon a Red Bullhoz, Allison viszont hangsúlyozta, hogy statisztikailag ez nem fog egyik percről a másikra megvalósulni,

"Ha megnézzük az F1-es történelem hosszú menetét, akkor a statisztikák ellenünk szólnak"

– idézi a RacingNews365 James Allisont, aki Performance People podcastnak nyilatkozott a Mercedes jövő évi fejlesztéseiről.

Szerencsére sok erőforrásunk van, és elég sokat haladtunk már a jövő évi autóval. Hogy ez elégségesnek bizonyul-e, azt csak az idő fogja eldönteni, de bízom benne, és tudom, hogy a kollégáim és csapattársaim is ugyanezt remélik" – folytatta a Mercedes technikai igazgatója.

James Allison még tudja, milyen volt a csúcson lenni a Mercedesszel Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Allison úgy véli, a pályán nyújtott gyenge teljesítmény súlyosbította a pályán kívüli problémákat, ez pedig megosztotta a csapat kulcsszereplőit.

Nem azért, mert bárki is összeveszett volna bárkivel is, távolról sem. Valójában a szellem ezen a helyen, figyelembe véve azt a nyomást, ami alatt állt, hihetetlenül rugalmas volt" – tette hozzá James Allison, a Mercedes technikai igazgatója.