A Red Bull csapatfőnöke megint Lewis Hamilton leigazolási botrányáról beszélt

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Christian Horner, Red Bull
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner shakes hands with second placed Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP on the podium during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lassan egy igazi szappanopera bontakozik ki abból, hogy akart-e Lewis Hamilton a Red Bullhoz igazolni vagy éppen az osztrák istálló szerette volna megszerezni a hétszeres világbajnokot.

Először Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke beszélt arról, hogy Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája velük és a Ferrarival is tárgyalt, majd Hamiltonnak kellett magyarázkodnia.

Lewis Hamilton és Christian Horner egyre nagyobb ellentmondásba keveredik Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Horner maga nyilatkozott arról, hogy milyen esélyekkel kerülhetne egy csapatba Lewis Hamilton és Max Verstappen, de később próbálta elbagatelizálni a dolgot. Korábban azt mondta, konkrét megkeresés érkezett, hogy milyen módon juthatna lehetőséghez Hamilton a csapatnál, de Horner azt mondta, szerinte semmi jó nem sülne ki abból, ha a brit és Verstappen csapattársak lennének.

Horner később azt állította, nem voltak titkos találkozók vagy megbeszélések.

„Csak kifejezték az érdeklődésüket. De ez egyáltalán nem szokatlan, felejtsük is el a dolgot. Ez kicsit kínos lehet Lewisnak és persze a csapatának. Sokkal meglepőbb lett volna, ha nem informálják Lewist, de nem lehet tudni, melyik sportoló menedzsmentje hogy dolgozik" – mondta Horner a hétvégi Abu-dzabi Nagydíj előtt.

„Nem volt közvetlen megbeszélésem Lewisszal. Nem volt találkozónk arról, hogy a Red Bull pilótája legyen" – próbálta menteni a menthetőt a Red Bull csapatfőnöke.