Vágólapra másolva!
A korábbi Forma-1-es pilóta szerint Lewis Hamilton rekordját is meg fogja dönteni a holland.

A Red Bull és Max Verstappen elképesztő formában van, hiszen a holland eddig 18 futamgyőzelmet aratott ebben a szezonban, ami óriási rekordnak számít, míg Verstappen csapattársa, Sergio Pérez kétszer nyert, így a csapat 21 futamból 20-at húzott be. Az egykori Forma-1-es pilóta, Ralf Schumacher ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az F1 mezőnye egyre jobban kezd sűrűsödni.

Max Verstappen 53. futamgyőzelmét aratta Las Vegasban Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Alex Bierens De Haan

"A Red Bull egy kis nyomás alá kerül. A csapatok közelebb kerültek egymáshoz. Ez teszi izgalmassá a helyzetet. Már csak egy futam van hátra, és már alig várom" – jelentette ki Ralf Schumacher a német Sky Sportsnak.

Max Verstappen pályafutása 53. futamgyőzelmét aratta a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíjon, amivel a Red Bull címvédője beállította a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel rekordját. Amennyiben Verstappen Abu-Dzabiban is győzni fog, akkor egyedüliként lesz harmadik az örökranglistán, melyet a hétszeres vb-győztes Lewis Hamilton vezet 103 futamgyőzelemmel, megelőzve a szintén hétszeres világbajnok Michael Schumachert, aki 91 F1-es versenyt nyert meg.

A legendás német pilóta testvére úgy véli, hogy a holland sztárpilóta képes lehet megdönteni akár Hamilton csúcsát is, ám szerinte ez azon is fog múlni, hogy a Red Bull meddig tudja megtartani Adrian Newey-t.

– mondta Schumacher.