Itt a Ferrari döntése Leclerc és Sainz jövőjéről

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, vasárnap, Charles Leclerc, Carlos Sainz, Ferrari
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc (L) and Spanish driver Carlos Sainz Jr pose for a group photo with other racers on the track ahead of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir on March 5, 2023. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Olasz sajtóhírek szerint megszületett a végleges döntés Charles Leclerc és Carlos Sainz jővőjéről, amelynek értelmében mindkét pilóta marad a Ferrarinál a 2024-es szezont követően is.

Hagyományőrzés Ferrari-módra

Az F1-es csapatok közül a Ferrarinál bevett szokásnak számít, hogy nem cserélik le gyakran a pilótapárosukat. A múltban Michael Schumacher és Rubens Barichello 5 év alatt összesen 104 futamot teljesítettek csapattársakként, de Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel, valamint Fernando Alonso és Felipe Massa is éveken át versenyeztek egymás oldalán az olasz istálló színeiben.

A fentiekhez csatlakozhat a Ferrari jelenlegi párosa, Charles Leclerc és Carlos Sainz, akik 2021 óta tagjai a Scuderiának.

Az idei évad egyéni pontversenyében jelenleg a negyedik helyen álló spanyol szerepel jobban, ám a monacói pilótának mindössze 12 pont a hátránya csapattársával szemben, akit a szezon utolsó futamán, Abu-Dzabiban még megelőzhet.

Charles Leclerc és Carlos Sainz 2021 óta a Ferrari pilótái Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Leclerc és Sainz is marad a Ferrarinál

Olasz sajtóhírek szerint a Ferrari meghozta a végleges döntést pilótái jövőjéről, így mindkét versenyző marad az istállónál.

"Hamarosan megtörténik a hivatalos bejelentés.

idézte a motorsport.com a Quotidiano Sportivo újságírójának, Leo Turrininek a szavait.