Káromkodva szidta a Las Vegas-i Nagydíjat a Red Bull főnöke

Christian Horner
Christian Horner before practice ahead of the Formula 1 Las Vegas Grand Prix at Las Vegas Strip Circuit in Las Vegas, United States on November 16, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az F1-es Las Vegas-i Nagydíj az idei szezon leglátványosabb versenyét hozta, ugyanakkor rendkívül fárasztó és megterhelő volt a csapatok számára. A Red Bull és a Ferrari főnökei szerint is a futamot illetően nagy változtatásokra lesz szükség a jövőben.

A 2023-as idény utolsó előtti versenyhétvégéje sikeresen zajlott, azonban az időeltolódás mellett a hideg időjárási körülmények is nagy kihívás elé állították a pilótákat és a szakembereket.

Most ez egy világméretű projekt, és sokkal nehezebb olyat találni, ami megfelel a 24 órás zóna elvárásainak" - panaszkodott a Las Vegas-i Nagydíj után Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke.

Christian Horner szerint brutális volt a Las Vegas-i Nagydíj Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A Red Bull-os Christian Horner szerint borzasztóan nehéz volt számukra az alkalmazkodás, az összes munkatársuk megsínylette a szokatlan és embert próbáló körülményeket.

és azt hiszem, meg kell néznünk, hogyan tudunk ezen javítani a jövőre nézve" - idézte a motorsport.com Horner őszinte szavait.

Az F1-es idény utolsó versenyét Abu-Dzabiban rendezik december első hétvégéjén.